TAKIYYECİ TAKLACILAR

AKP, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği Güvenlik Soruşturması Şartı’nı yeni bir ters takla takıyye ile kalıcı kılma hazırlığı içindeymiş.

Kamuda işe alınacak kişilerde “vatanseverlik, tarafsızlık sadakat” şartı aranacakmış. Biat etmeyen herkes vatan hain ilan edildiğine göre vatanseverliğin ölçütünü görün.

“Tarafsız olamazsın. Tarafsız olan, bertaraf olur” tehdidi savrulduğuna göre de tarafsızlığın ne mene bir şey olduğunu görün.

Kullanılmaktan bıkıp şöyle ezcük “ama yani demeyi” aklından bile geçirenler, boynunda “sadakatsiz” yaftasıyla sokağa atıldığına göre sadakatin neymiş görün.

Anlayacağınız, ya mollanın ardında saf tutup “vatansever, tarafsız, sadık” olacaksınız ya da vatan haini, bertaraf, sadakatsiz olacaksınız.

MOLİER’İN DEDİĞİ VE...

Moliere diyor ki: “İnsanlara yapılabilecek en büyük iyilik, onlara akıllarını kullanmayı öğretmektir.”

İnsanlara aklını kullanmayı öğretmeye yeltenmek bizde teröristlik, bölücülük, vatan hainliğidir, Molier efendi.

Hoş sizde de başka türlü cezası var ya. Sen denedin de noldu. Fransa’nın 15 yıllık dönemine Moliere Çağı dedirttin. Üç beşi aileden diğerleri gündelikçi 15 kişiyle kaldırıldı, cenazen.

Hile hurda bir biçimde gücü eline geçiren sonradan görme, soysuz muhteris zorbalar, akıllı insandan da aklını kullan diyenden de nefret ederler. Sonra, acılardan acı, zulümlerden zulüm beğen.