İşveren ve AKP Tek Adam İktidarının sözcülüğü ile görevlendirilmiş bayan bakanın asgari ücreti 2 bin 324 TL olarak açıklamasının ardından İşçi kesimini temsil eden Türk-İş tek taraflı olarak dayatılan 2 bin 324 TL ücreti kabul etmediğini açıklayarak toplantıyı terk etti.

2019 Yılı Kasım ayı sonu itibariyle açlık sınırının 2.103 TL, bir çalışanın aylık yaşam maliyetinin  2.578 TL olduğu ülkemizde İşveren ve AKP Tek Adam İktidar ortaklığının açıkladığı asgari ücret hakkındaki tepkiler şöyle:

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndaki hükümet ve işveren çoğunluğu ile bir kez daha insan onuruna yaraşmayan bir asgari ücret belirlenmiştir. Asgari ücret hesabında uluslararası standartlara uyarak işçinin ailesinin hesaba katılması zorunluluğu bir yana, işçinin sadece kendisinin asgari yaşam maliyetini bile karşılamayan bir asgari ücret, oy çokluğu ile belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.

KESK’ten yapılan açıklamada ise “Asgari ücreti sefaletin, açlığın ücreti olarak belirleyen siyasal iktidara emekçilerin fedâkarlık yapacağı hiçbir şeyi yoktur!” dendi.