Kanal İstanbul Projesi; ülkedeki siyasi muhalefetten başka, demokrasi mücadelesi veren pek çok STKlar yanı sıra, doğa ve yaşamı savunma mücadelesi içindeki ekoloji örgütlerinden de “ekolojik yıkım projesi” olarak büyük tepkiler alan bir proje. Kanal İstanbul projesi; rant uğruna gerçekleştirilmeye çalışılan, ekolojik, ekonomik ve siyasi olarak karşı çıkılması ve mutlaka engellenmesi gereken bir yıkım projesi!

Kanal İstanbul ÇED raporunu veren şirketin sicili: Milyonlar, ihaleler, yolsuzluklar!

75 milyarlık Kanal İstanbul projesi ve ‘şaibeli’ bir ÇED şirketi. İkisi bir arada!

Kanal İstanbul ÇED raporu hazırlayan firma Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş. nin adı daha önce bir çok olayda geçiyor. Ayrıca şirket sahibi Selahittin Hacıömeroğlu’nun “Botaş Yolsuzluğu” operasyonunda da adı yer alıyor. Bu yolsuzluk davası ile tutuklanıp yargılanan Hacıömeroğlu, bir başka olayda da bağımsız bir şirket tarafından hazırlanması gereken ÇED Dosyası’nı da kendi şirketine hazırlatması nedeniyle büyük tepki toplamıştı. Böylece kendi şirketi için gereken ÇED raporunu yine kendi şirketine hazırlatarak, bir de “ÇED olumlu” kararı alınması sağlanmıştı!

KANAL İSTANBUL ÇED RAPORUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporu nihai halini almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşe açılması üzerine, yurttaşlarımızın projeye ilişkin görüş ve itirazlarını 2 Ocak 2020 tarihine kadar iletebilmeleri için bir dilekçe yönergesi hazırladı. Yurttaşların itirazlarını yapabilmeleri açısından sitemizden de yararlanabilecekleri dilekçe örneğini aşağıda verdiğimiz linkle biz de paylaşıyoruz.

TMMOB‘un hazırladığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verilecek itiraz dilekçesinin örneğini indirmek için tıklayınız