Türkiye’nin ilk sanat galerilerinden biri olan Mine Sanat Galerisi’nin 35. yılında birbirinden özel eserler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Eskişehirli sanatseverler ile buluştu.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde açılan ve Türkiye’nin ilk sanat galerilerinden biri olan Mine Sanat Galerisiyle çalışmış olan 35 önemli sanatçının eserlerinden oluşan sergi sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Serginin Devrim Erbil, Bedri Baykam, Adnan Çoker, Melih Erdoğan, Genco Gülan gibi çağdaş sanatlara önemli katkılar sunan önemli isimlerin eserlerinden oluştuğunu belirten Mine Sanat Galeri’nin kurucusu Mine Gülener, ev sahipliği dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Gülener “Sanatçıların kendilerini en rahat hissettiği kentlerden birisi kesinlikle Eskişehir. Çünkü sanata ve sanatçıya değer veren bir halk sanatın birçok farklı alanında salonları, fuaye alanlarını dolduruyor. Bu şehirde bunun yolunu açan da kesinlikle Yılmaz Büyükerşen. Ben kendisine destekleri dolayısıyla teşekkür ediyor, sanata değer veren yöneticilerin sayısının ülkemizde artmasını temenni ediyorum” dedi.

Serginin 27 Ocak’a kadar ziyaret edilebileceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise sanatsever Eskişehirlileri Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’ne beklediklerini belirttiler.