Metin Gümüş

Önce künye:

Adı Soyadı : Selman Öğüt (Doç.Dr. Medipol Üniversitesi Huku Fakültesi Öğ. Üyesi)

Baba Adı : Salim Öğüt (Prof. Dr. İ.Ü İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi. FTÖ’nün yayın organı Mehtap Tv.de program konuğu olarak ekranda iken kalp krizi geçirdi. Bir yıl süren ve ağır geçen nekâhat döneminden sonra hayatını kaybetti.

Ana Adı : Seher Öğüt ( 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra FETÖ’cü oduğu için kapatılan Armoni Derneği’nin yöneticisi.

Ağabey: Süheyb Öğüt (Sabah yazarı Pelikancı)

Yenge: Hilal Kaplan ( Süheyb Öğüt’ün eşi, Sabah yazarı)

Siyasi idolü: Fesli Kadir.
(tefe konulacağını bile bile ” keşke Yunan kazansaydı” demekten imtina etmeyen adam)

Yukarıda künyesi yazılı bu zat; görüldüğü gibi Doç.Dr.

Bu adamın Doçentliği ve Öğretim üyeliği tartışmalı. Akademi dünyasında, Akademik Personel ve Öğretim Üyesi olma süreci bir prosedüre bağlı. Yüksek Lisans ve Doktora tezini tamamlayanlar Öğretim Üyesi sıfatını kazanıyorlar. Eskiden bunlara Yard. Doçent deniliyordu. Şimdi Dr. Öğretim Üyesi deniliyor. Bu sıfatı hak edenler, Üniversitede ders vermeye başlıyorlar. Doçent olmaları için 5 yıl süreyle makaleler yazıp bilim dergilerinde yayınlamaları, konuları ile ilgili kitap- kitaplar (sayı verilmiyor) yazmaları bu kitap ve makalelerinden başka akademisyenlerin de alıntılar yapmış olmaları gerekiyor.

Merak ettim, adını sanını bildiğim bazı akademisyenlerin durumuna baktım. Bazı akademisyenler için, “yüzlerce makale yayınladı, sayısız röportaj yaptı, köşe yazıları yazdı ve gazetelerde yayınladı” deniliyor. Yazdığı kitapların isimleri veriliyor. Kitaplar ise en azı 3 kitaptan başlıyor, 6-7 kitap yazanda var.

Bu zatın ise tek kitabı var; o da 6 makale ve doktora tezinden oluşturulmuş bir kitap.

İşte bu zat her akşam tv.tartışma programlarında arz-ı endam ediyor. Sadece hukuk üzerine değil her konuda ahkâm kesiyor. Anlayacağınız tam bir malumatfuruş yani…

Yakınlarda katıldığı bir tv.programında Türkçe Ezan üzerinden CHP üzerine çok ağır sözler sarfettikte sonra, CHP’yi halktan özür dilemeye davet etti.

Siyasî İdolü Fesli Kadir’de her vesileyle bu tür şeyleri gündeme taşır, yanlız CHP’ye değil Atatürk’e ve seküler tercihleri olan herkese ağır ağır küfürler ederdi.

Aslında “aslı aslı aslına, cinsi cinsine çeker” derler. Selman Öğüt’ün bunları söylemesi normal. Aslı belli, siyaseten dedesi belli. Böyle bir adamdan başka şeyler söylenmesi beklenmez. Fesli Kadir’den kalan siyasi miras bu…

Programın diğer konukları Metin Özkan (Devlet Bahçeli’ni sağ kolu) ve Mustafa İlker Yücel (Aydınlık Gazetesi Yayın Yönetmeni) bunlara ne demeli. Demek ki bunların da örgütlerinin de, kendilerinin de Atatürkçü söylemlerine aldanmamak gerekiyor. Selman Öğüt’ü bön bön dinleyerek ona onay vermiş oldular.

Aynılar aynı yerde durdular.