Cemevlerinin statüsünün ibadethane olarak değiştirilmesi önerisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

İstanbul’daki cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesine dair önerge İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oylandı. Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesine ilişkin teklif, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti grubunun kabul oylarına karşılık, AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubunun ret oylarıyla reddedildi.

Oylamanın ardından söz alan İBB CHP Grup Başkanvekili, Doğan Subaşı, AKP grubuna seslenerek, “İki sorunun cevabını istiyorum; AK Parti cemevlerini ibadethane olarak kabul ediyor mu? İkinci sorum, ‘Meclis bu yetkiye sahip değil mi?” diye sordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yapılan oylama sonucu kent genelinde bulunan cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesi önergesi CHP’li ve İyi Parti’li üyelerin oylarıyla kabul edilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine ilişkin önergenin İBB Meclisi’ne geleceğini açıklarken, “Kimin nereyi nasıl ibadethane olarak kullanacağına biz karar veremeyiz. Bütün partilerden bu konuda vicdanlarıyla karar vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.