Elazığ’ın Sivirce ilçesinde 6.3 büyüklüğünde de deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55’te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

SAĞLIK BAKANI: ELAZIĞ’DA 13, MALATYA’DA 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Elazığ’da merkezde 8, Sivrice’de 2, Maden’de 1 kişi olmak üzere 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayrıca 2 kişi de kalp krizi geçirdi. Malatya’da ise 5 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

Bölgeye giderek  kriz masasını oluşturan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın toplantısında açıklamalarda bulundular.

Koca ve Soylu, 405’i Elazığ; 148’i de Malatya’da olmak üzere toplam 553 kişinin yaralandığını ifade etti. Koca, Elazığ’da 11 kişinin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Soylu da Elazığ’da bazı binaların enkazında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kızılay Başkanı  Kerem Kınık’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla deprem için vatandaşlardan maddi yardım istedi. Kızılay başkanına deprem için AKP iktidarı tarafından toplanan 36 milyar doların hatırlatılması üzerine aşağıdaki paylaşımını silmek zorunda kaldı.

Bu toplanan 36 milyar doların akıbetini kriz masasında açıklama yapan 3 bakana biz de soralım: Deprem için toplanan 36 milyar dolara ne oldu?

Saatler ilerledikçe ne yazık ki kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı ve hasarın boyutları artıyor.