Amatör Takımın Profesyonel Davranışı!

BAL Ligindeki Rize Temsilcisi Salarhaspor’un Futbolcuları, Galibiyet Primlerini Depremzedelere Bağışladı…

(Ömer ŞAN)

BAL Ligindeki, Rize temsilcisi ekiplerden yeşil-kırmızılı Salarhaspor, Gümüşhane deplasmanından aldıkları galibiyetin primlerini Elazığ depreminde yaşamını yitiren ve zarar gören depremzedelere bağışladılar.

Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) 3. Grup 15. hafta karşılaşmasında, deplasmanda Gümüşhane ekibi Torul Belediye Gençlik Spor ile karşılaşan, Rize ekibi Salarhaspor, rakibini 4-2 yenmeyi başardı.

Maçın sonunda sahadan 3 puanla ayrılarak gruptaki puanını 20’ye yükselten Salarhaspor, ligin ilk devresinde de sahasında ağırladığı Torul Belediye Gençlik Spor’u 2-0 mağlup etmişti.

Pazar günü oynanan maçın ardından soyunma odasında açıklama yapan yeşil-kırmızılı futbolcular, galibiyet sonrasında elde ettikleri galibiyet primini, Elazığ’da meydana gelen depremden dolayı depremzedelere bağışladıklarını duyurdular.

Teknik heyet ve Futbolcularla birlikte soyunma odasında bulunan Salarhaspor Kulüp Başkanı Bünyamin Arslan ise, futbolcuların bu davranışına karşılık prim miktarını 2 katına çıkardığını açıkladı.

            “Hepimiz Biriz, Biz Elazığ’ız!”

Salarhasporlu futbolcular adına açıklama yapan takım kaptanı ve Kalecisi Serkan Şen, depremde yaşamını yitiren yurttaşlara rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerken; takım olarak aldıkları kararla hak ettikleri primleri yaşamını yitirenlerin ailelerine ‘karınca kararınca bir yardım olması umuduyla’ bağışladıklarını vurguladı.

Takımın teknik ekibinde yer alan Ç.Rizesporlu eski futbolcular Mustafa Yılmaz ile Ümit Ozan Kazmaz da takımın bu davranışından dolayı onur duyduklarını ve kendilerinin de bağışlanan galibiyet primi kadar aynı bağışa katkı yapacaklarını belirttiler.

Kulüp Başkanı Arslan ise maçın hemen ardından teknik heyet ve futbolcularla birlikte indiği soyunma odasında yaptığı açıklamada, “Elazığ şehrimizin acısını paylaşıyoruz. Futbolcularımızın bu duyarlı, duygusal ve özverili davranışı bizleri onurlandırdı. Biz de onlara yaraşır bir şekilde, elimizden geldiğince, onlara söz verdiğimiz bu galibiyet primini iki katına çıkartarak, Elazığ depreminde zarar görmüş hemşerilerimize bağışlıyoruz. Hepimiz biriz, biz Elazığ’ız” diye konuştu.