Mimarlar Odası Ankara Şubesi  “Uğur Mumcu Anısına Basında Kent Suçlarına Susmayanlar” sergisi açtı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, gazeteci, yazar Uğur Mumcu’nun anısına her yıl Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından organize edilen 27. Adalet ve Demokrasi Haftası’nın “İsterler ki Susalım” teması kapsamında “Basında Kent Suçlarına Susmayanlar” sergisi açtı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin kent ve mimarlık mücadelesine ilişkin haberlere yer verilen serginin açılışını Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu yaptı.

Mimarların mücadelesi gazetelerde 2 bin kez, televizyonlarda bin 387 kez haber oldu

Açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile birlikte uğur mumcunun vefatının 27.yılında yine aramızdan ayrılmasını saygıyla anıyoruz. Onun gibi kalemi güçlü susmayan ve cesurca düşündüklerini ifade eden bütün gazeteciler nezdinde “Bizim 2 yıl boyunca kent suçlarına karşı verdiğimiz mücadelede bizi kamuoyunun nezdinde gazetelere ve televizyonlara taşıyan güçlü kalemlerin, yeni Uğur Mumcu’ların haberleriyle sizi buluşturduk. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Kent suçlarına karşı mücadeleyi haber yapan bütün gazetecileri tebrik ediyoruz ve onlara teşekkür ediyoruz. 45. Dönem 2018-2020 yılları arasında kent suçlarına karşı mücadelemiz 2 bin kez gazetelerde haber olmuş.  Ulusal ve Uluslararası televizyonlarda 985, internet televizyonlarında  402 kez, toplamda bin 387 kez  Mimarlar Odası’nın kent suçlarına karşı verdiği mücadele haber haline gelmiş. Bu konuda hem ulusal hem uluslararası hem de yerel medyada kalemi güçlü gazeteciler susmamışlardır” dedi.

Susmayan yeni Uğur Mumcular’a teşekkür ediyoruz

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

 “Ulusal basında kent suçlarına karşı verilen mücadeleyi yapan Atatürk Orman Çiftliği’nden Saraçoğlu Mahallesi’ne, Ulus Tarihi Kent Merkezinden ODTÜ’ye, Demir kafesten, Togo ikiz kulelerine  ve Cumhuriyet değerlerinin korunmasına kadar verdiğimiz mücadelede  haberlerimizi yapan ve halkın haber alma hakkını sonuna kadar koruyan tüm medya mensuplarına gazetecilere teşekkür ediyoruz. Yazılı medya alanında kent haberlerine verdikleri yer ile Sözcü Gazetesi birinci sırada yer alıyor. Sözcü Gazetesi’ne bir kez daha teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Gazetesi 2. sırada yer alıyor. Sonra sırasıyla Evrensel Gazetesi, Birgün Gazetesi, Aydınlık Gazetesi, Hürriyet, Milliyet, Yeniçağ ve Korkusuz gazeteleri geliyor. Verdiğimiz mücadelede yerelde de buluştu. Yerel basında Anayurt Gazetesi birinci sırada kent mücadelesine büyük ilgi göstermiş. Kendilerine teşekkür ediyoruz.  Anayurt Gazetesi’ni sırasıyla Başkent Gazetesi, Güçlü Anadolu Gazetesi, Zafer, Sonsöz gazeteleri takip ediyor. Ayrıca Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin hinterlandındaki illerde de çok sayıda yerel gazetede haber yapılmıştır. Hem Mimarlar Odası Ankara Şubesi susmamış hem de gazeteciler bunları cesurca yazmışlardır.  Bütün gazetelere çok teşekkür ediyoruz. Biz mücadele ettik onlar korkusuzca yazdılar ve Uğur Mumcu gibi cesurca halkın haber alma hakkını savundular.  Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 27. Yılında saygıyla anarken yeni Uğur Mumcuları tebrik ediyorum”