KeKeMe Kitap Cafe gelenek haline getirdiği yazar-okur buluşmalarındaki Cumartesi (8 Şubat 2020) günü etkinliklerinde  yazar Taner Okumuş’u ve kitabı “İlkbahar Hep Çocuk Kalacak” hakkında şunları söyledi.

Ankara’daki Artvinlilerin de yoğun olarak katıldığı buluşmada Yazarımız Taner Okumuş  kitabı “İlkbahar Hep Çocuk Kalacak” hakkında şunları söyledi:

“Bu kitap 12 Eylül öncesi ve sonrası Artvin ilinin Ardanuç ilçesindeki siyasal mücadele sürecini anlatmaktadır. Öncelikle o süreçte yer alan geleceklerini, ideallerini bir yana bırakıp iradi olarak tercihini halktan, emekten yana sömürüsüz bir dünya için yapan tüm insanları saygı ile selamlıyorum.

Kitabın hazırlık aşamasında yaşanmışlıklarını benimle paylaşan, her türlü desteği esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Format Ardanuç’la sınırlı olduğu için arkadaşların Ardanuç süreci öncesi ve sonrası diğer mücadele anılarına yer verilmemiştir. Bu çalışma esnasında kendilerine ulaşamadığım, sohbet etme şansı bulamadığım tüm arkadaşlarımdan beni anlamalarını ümit ediyorum. Onların ve şimdi aramızda bulunmayan birçok arkadaşımın hikâyeleri kadar eksik kalmıştır bu kitap diye düşünüyorum.

Hayal ettiğimiz ve kendimizi sonraları içinde bulduğumuz iki farklı dünyanın üzerimizdeki etkileri elbette yıpratıcı olmuştur. Hatalarımızı da beraberinde getirmiştir. Her şeye rağmen dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı, bizi biz yapan değerleri korumadaki bütün arkadaşların hassasiyetleri benim için değerlidir.

Kitabın hazırlık aşamasında hep yanımda olan, koşturan, arkadaşların ziyaret gezilerinde beni yalnız bırakmayan Muammer Ergül’e, bana desteğini esirgemeyen Hakkı Şen’e, editoryasında fedakârca çalışan öğretmen arkadaşlara, arşivindeki bilgileri benimle paylaşan ve destek olan Hakkı Bayrak’a, beni bu süreci anlatmam için motive eden arkadaşlarıma ve gene hassasiyetlerinden dolayı buna karşı çıkan arkadaşlarıma da teşekkürü borç bilirim. Süreçle ilgili yaşadıklarını benden esirgemeyen, objektif bir şekilde aktarmaya çalışan tüm dostlarıma, süreçte ihtiyaç duyduğumda gereken desteği vereceğini defalarca bana hatırlatan arkadaşlarıma minnet borçluyum.

Her bir anlatımın bir kitap olacağı anılar toplamını burada bir sürecin özeti gibi anlatırken elbette benim de anlatımda, ifadede eksiklerim olabilir, bunu tüm arkadaşlarımın anlayışına bırakıyorum. Bir süreci bir belge olması düşüncesiyle insanlara ulaştırma çabamın ne kadar yeterli olduğunu elbette onların değerlendirmesi belirleyecektir.

Umuyorum diğer arkadaşlar da bir gün kendi perspektifinden süreci anlatırlar, daha detay yaşanmışlıklar ulaşır gelecek kuşaklara.”

Kitap hakkında yapılan konuşmalardan sonra Okumuş  KeKeMe Kitap Cafe’de okurlarına kitabını imzaladı.

ETKİNLİKTEN FOTOĞRAFLAR: