Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) 16. Olağan Genel Kurulu’nda Arzu Çerkezoğlu güven tazeleyerek yeniden Genel Başkan seçildi.

Genel Sekreterlik görevine Birleşik Metal İşçileri Sendikası (BMİS) Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu seçildi. Yönetim Kurulu üyeliğe seçilen diğer isimler ise Remzi Çalışkan, Alaaddin Sarı, Kazım Doğan, Mustafa Ağuş ve Seyit Aslan getirildi.

Genel Kurul sonunda Genel Başkanlığa seçilen Çerkezoğlıu, “Bu onurlu görevin yükünün daha da ağırlaştığı bu tarihsel süreçte insanca yaşayacağımız, eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün tesis edildiği bir yeniden kuruluşa ihtiyacımız var” diye konuştu.

Arzu Çerkezoğlu kimdir?

1969 yılında Artvin’de dünyaya gelen Arzu Çerkezoğlu, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeye başlamıştır. Üniversitede okuduğu yıllarda öğrenci gençlik mücadelesi içinde yer alan Çerkezoğlu, İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu Kurucu Genel Sekreterliği gibi görevlerde bulunmuştur. Hekimliğe başladıktan sonra da sağlık işçileri için sendikal faaliyetlerde bulunan Çerkezoğlu, Tüm Sağlık Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nda üç dönem şube başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Mücadelesine 2001 yılından itibaren Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) çatısı altında devam eden Çerkezoğlu, 2 dönem genel sekreterlik yapmasının ardından 2008 yılında halen sürdürdüğü Dev Sağlık-İş Genel Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Arzu Çerkezoğlu, 2013 Nisan’ında gerçekleşen DİSK Genel Kurulunda Genel Sekreterlik görevine seçilmiş ve DİSK’in ilk kadın Genel Sekreteri olmuştur. 2018 Mayıs ayında DİSK Genel Başkanlığına seçilen Çerkezoğlu, bu görevini halen sürdürmektedir.

Patoloji uzmanı olan Çerkezoğlu, evli ve bir çocuk annesidir.