Bilal Kayabay

Korona illetiyle perdelenen asıl tehlike, Suriye bataklığıdır.‎ Bu böyle bilinsin.

Birileri sizi kandırıyor; siz birilerini kandırıyorsunuz da işlerin öyle yürümediğini anlayıp gerçeklerle yüzleşme erdemini daha fazla geç kalmadan gösteremezseniz, hem kendinizi, hem ülkeyi daha beter batağa sürüklersiniz.

Suriye’de, yıllardır, topluma dayayıp inandırmak için çırpındığınız, düne kadar ÖSO, bugünlerde MSO diye bir teşkilat olmadı. Olduğuna, ne dünya kamuoyu ne de Türkiye’nin aklıselim kamuoyu inandı. İnandıramazsınız çünkü gerçekle ilgisi yok.

Suriye’de, sonunda kabul etmek zorunda kaldığınız Suriye Arap Cumhuriyeti Güçleri ile adına ne derseniz deyin, SİMO -Suriye İhvan-ı Müslimin Ordusu var.

SİMO’nun hangi kanlı gruplardan teşekkül ettiğini de siz dahil bütün dünya biliyor.

Yanlışta bu kadar inat ve ısrar size bile yakışmaz. Zararın neresinden dönerseniz kârdır. “Radikal grupların saldırısı sonucu iki askerimiz şehit olmuştur” ne demek.

Dün de bu vahşet çetesine “Öfkeli çocuklar” demiştiniz. Bu ucuz, komik kelime oyunlarından vaz geçin. Çorcuklarımızın canına kıyanların SİMO militanları olduklarını, üç kuruşluk aklı olan herkes biliyor.

Bu ülkeye, bu ülkenin çocuklarına, analarına yapılan zulme artık bir son verin. Felaketten önceki son çıkışı da kaçırırsanız, yaşanacak ağır bedelden, sizin torunlarınız da alacak payını. Dünyanın neresinde olursa olsunlar, bundan parçalarını kurtaramazlar.

Millet, memleket, umurunuzda değil anladık da kendinizi, çocuklarınız, torunlarınızı düşünün.