Bundan bir kaç gün önce Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen “Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı” sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan  “önce İstanbul ve Ankara’da başlatılacak bir çalışmayla 65 yaş üzerindeki tüm yaşlılara koruyucu maske ve kolonya dağıtılacağını”açıklamıştı.

Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kolonya üreticisi olan Deva Holding (Boğaziçi Kolonyaları), Eczacıbaşı (Selin Kolonyaları), Eyüp Sabri Tuncer, Evyap (Duru Kolonyaları), Eser, Marmara Kolonyaları-Senso Kozmetik, Pereja, Rebul firmalarının salgın öncesi dönemde uyguladıkları fabrika ve ulusal zincir perakende satış fiyatlarını artırmayacaklarını taahhüt ettiklerini kamuoyuna duyurmuştu.

Erdoğan’ın bedava dağıtılacağını söylediği maske ve kolonyadan vazgeçtik…

Gelelim anlı şanlı kolonya üreticisi firmalarımızın verdikleri söze.

Günlerdir Ankara’da kolonya almak için dolaşmadığımız market kalmadı. Nihayet bugün bir markette kolonyayı buldum. Bundan 20-25 gün önce 19.00-20.00 TL’sına aldığım İçinde 950 ml kolonya bulunan küçük bidona bugün tam 34.95 TL’sı ödeyerek satın aldım.

Bedava kolonya dağıtılacağını söyleyenleri ve kolonyaya zam yok sözü veren firmaları bizi yanıltmadıkları için yürekten kutluyoruz.