Koronavirüs nedeniyle maçların iptal edilmesini isteyen Fatih Terim’i dinlemeyen Türkiye Futbul Federatonunun Başkanı Yayıncı Kuruluşun emrine uyarak maçları seyircisiz oynattı ve korkulan oldu. Fatih Terim Koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Galatasaray-Beşiktaş Maçı sonrası sert açıklamalarda bulunan Fatih Terim şunları söylemişti:

“TFF BÖYLE YAPIYORSA BİR BİLDİĞİ VARDIR”
Oyuncuların tedirgin olmalarına gerek yok ki. Böyle yaptıklarına göre TFF’nin bildiği vardır. Boşuna böyle yaparlar mı? Rahat olsunlar. Ben söylerim futbolculara.

“OYUNCULAR NEDEN OYNADIK? DİYOR. MANTIKLI BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORUM”
Beşiktaş gibi ciddi bir rakiple oynarken, derbi olan maçta 50.000 taraftardan yoksun olmak kolay değil. İkinci yarıda rakibi hapsettik. Kazanamadık. Oyuncular soru soruyor. Mantıklı bir şey söyleyemedik. Soru soruyorlar, dünyada her lig ertelendi. FIFA ilk defa milli takıma oyuncu göndermeyebilirsiniz. Türkiye’de her türlü kurum ve kuruluş evlerine gönderildi, toplantılar iptal edildi. Ancak bir tek futbol, basketbol, hentbol var. Bunlar da temas oyunu. Kornerde oyuncumuza temas etme, 1.5 metre ötede mi dur diyelim?

“BİZİM CANIMIZ YOK MU? BİZİ NİYE KENARA İTİYORSUNUZ?”
850 resmi görevli var. Diğerleriyle birlikte 1.000 kişi var. Bizim gibi takım sporlarında erteleseniz, herkes kendi özgür iradesyiel bu bela virüsten korunacak. Allah korusun birimizde çıkarsa… Top toplayıcı çocukların eldiven takması işe yarar mı? Yapmayın Allah aşkına.

Bizim canımız yok mu? Bizim ailemiz yok mu? Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz. 17’sinde UEFA’nın toplantısı var. Biz canımızı dışarıda mı bulduk? Koca koca ailelerin reisleriyiz. Eşimiz, dostumuz var. Bizi niye kenara itiyorsunuz? Bende hem kaseti, hem raporu, hem resinlenmesi var. 2. lig, 3. lig ve BAL soruyorum. Onlara Allah yardım etsin. İstediğinizi şampiyon yapın! Eğer birilerine zarar gelecekse oynamayalım kardeşim. Nedir bu? Nedir? Anlamıyorum! Her sene bir zorluğa alışkınız zaten. Mantıklı olarak lig hiç bu kadar kısır hafta geçirdi mi? Seyirci olsa böyle olmazdı. Maalesef şuana kadar kimseden ses çıkmadı. Bundan sonra da pek çıkacağını zannetmiyorum.

Sarı-Kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim ve ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak’ın koronavirüs testleri pozitif çıktı. 

TFF BAŞINDAKİ MUHTEŞEM 5’LİDEN BİRİ OLAN NİHAT ÖZDEMİR GÖREVİNİN BAŞINDA

Ülkenin yönetiminde başlarda yer alan muhteşem 5’liden biri olan TFF Başkanı Nihat Özdemir’in sırf Yayıncı Kuruluş para kazansın diye maçları devam ettirmesi ülke genelinde de büyük tepki çekmesine ve istifası istenmesine rağmen  görevini sürdürmektedir.

Bir düşünür derki; istifa etmek onurlu insanların işidir…