Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Tarım Bakanlığı ve AB destekli ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nin tarlasındaki bitkiler dozerlerle söküldü.

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın gözetiminde yapılan işleme öğretim görevlilVri karşı çıkınca araya güvenlik görevlileri girerek öğretim görevlilerini zor kullanarak uzaklaştırdı.

Konu ile ilgili olarak tepki gösteren ve kendilerini dozerlerin önüne atan, alanında dünyadaki önemli bilim insanları arasında yer alan Prof. Dr. Ali Ramazan ALAN ile Prof. Dr. Fevziye ÇELEBİ TOPRAK, “Burada, Rektör eliyle tam bir bilim katliamı yapılıyor. Türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı. Yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. Burada uygulanan projelerin altında PAÜ Rektörü’nün de imzası var. Lasmanını Tarım Bakanlığı yaptı. Devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor. Tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. Tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ile bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz” dedi.