Özer Topçu

Bu gün övündüğünüz sağlık politikası sizin değil. Kimseyi de kandıramazsınız, vay biz hastane yaptık da, sağlık sistemimiz onun için şöyle iyi, böyle iyi diye…
AKP’liler böyle deyince onu destekleyen yılışık basın da koro halinde aynı nakarat.
Partilileri hadi bir nebze anlayalım. İktidarda kalmak için her türlü numara çekerler de, şu basın diye geçen zeka özürlülerine ne dersin?

Olum, sen üniversite okurken, sıraya başının üzerine mi oturup dersi öyle mi dinledin?

Embesil…!
Bak olum, nerenle dinliyorsan, oranı aç iyi dinle;
AKP, her şeyde olduğu gibi devlet de Amerikanvari bir yapılanmaya gidiyordu. 20 Yıldır bu aptal yapılanmayı adım adım ilerletti.
Sanayi önceden çökertilmişti zaten.
Tarım da bu zekadan yoksun proje yüzünden çöktü, cümle alem biliyor. Oysa cumhuriyet Türkiye’sinin muazzam bir tarım yapılanması vardı.

Eğitimin bütün iplerini Amerika’nın eline verdiler zaten ona çoktan rahmet ola.
Orduyu da tasfiye ettiler.

Hatta ordunun sağlık kültürü ve altyapısı oldukça deneyime dayalı bir sağlık bankası gibiydi.Onlar tarumar edildi.

Amerika’da olduğu gibi sağlığı da özelleştiriyorlardı ki, tam bitiremeden koronavirüs baskınına uğradık. İyi ki akıllarındaki sistemi tam oturtamamışlardı, hala kısmen eski sistemin o muazzam geleneği sürüyordu. Yoksa aleni çuvallayacakmışız. Belki de ülkenin yarısı ölürdü bu durumda.

Şimdi her ne hikmetse televizyonlarınız her gün, ABD’nin nasıl acz içinde olduğunu tekrarlayıp duruyorsunuz. Peki, biz neden ABD gibi yıkılmadık?
İşte o beğenmediğiniz cumhuriyetin oluşturduğu sağlık altyapısıydı bu ülkeyi koruyan.
Bu gerçeği maniple etmeye kalkmayın.

Kahretmem şudur ki, muhalefet partileri bu gerçeği savunamıyor.
İşte bu ülkenin böyle muhalefeti beni yazar yaptı.
Böyle giderlerse politikacı da yapacaklar.

Arkadaş, sen cumhuriyetin izlerini silmek için ülkeyi küçük ABD yapmaya çalışıyorsun. Koronavirüs gelmeseydi sağlıkta devlet sigortasını kaldırıp, halkı uluslar arası sigorta şirketlerine peşkeş çekecektin.

Koronavirüs erken geldi de, bu halk bu aşağılık sisteminizden kurtuldu. Bir çoğumuz da ölmekten kurtulduk.

ABD ve benzer ülkelerdeki fazla ölümlerin sebebi, insanları sigorta şirketlerine mahkum etmektir.

AKP ise suç üstü yakalandı.
Bu suç üstülüğünü örtmek için de, bakın bizde ölümler az diye ortalığı velveleye verip, cumhuriyetin altyapısından ziyade şehir hastanelerini yaptık, başarılı olduk gibi akıl dışı, yani üniversitelerde, kıçının üstüne sıraya oturmak yerine, başının üstüne oturan basını da inandırınca, körükle haberleri, pompala haberleri, oh biz başarılıyız.

Siz iktidarda olmasaydınız, sağlık politikasına tecavüz etmeseydiniz, belki bir kaç yaşlı ve kronik hastalığı olanlardan başka ölen olmayacaktı. Hastaneleri kent dışına çıkartıp, yandaşınıza ülkenin sağlığını emanet etmeye kalktığınızı, diğer hastaneleri kapattığınızı ve o pislik hedefinizi artık herkes biliyor. Devletin hastane arsalarını kimlere peşkeş çekeceğinizi de bilmeyen kalmadı.

Atatürk Hava Limanı’na yapılacak olan hastanenin tercih edilen yeri bile bir ihanetin belgesidir.
Anladın mı olum, sen dersini poposuyla dinleyen basın soytarısı?
Anladın mı lan, önüne gelene hakaret eden yavşak?

Biz de biliriz o küfürleri. Ama biz küfrü kendimizi satmak için, pazarlamak için, iktidarın sevmediği şu kişiye bir küfür çakarsam bir kemik daha kaparım şeklinde değil. Biz küfrü ucunda hapis olduğunu bile bile, inanarak, içimizden, yüreğimizden koparak ederiz. Tıpkı FETÖ Borsası gibi küfür borsası kurmuşsunuz. Ondan sonra da kemik sırasına geçip ”efendim az oldu, ben şuna şuna da küfür etmiştim, hadi olum sana yeter, Kılıçdaroğlu’na yumruk atan hırsız Osman’a vereceğim şu kalan iki kemiği de” denen bir aşağılık, insan dışı, belden aşağı ne varsa hepsini siyaset diye halka dayatan insan ırkından ayrı sürüsünüz hepiniz..

Anladın mı lan?
Küfre bir başlarsam…!