CHP GENÇLİK KOLLARI KAFTANCIOĞLU’NA HAKARET EDEN AÇÜ OKUTMANI F.ÖZKAN’A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!..

AÇÜ Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı personeli Okutman F. Özkan. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk bayramı, ayrıca TBMM’mim açılışının 100. Yılında kendi sosyal medya hesabından yaptığı skandal paylaşımı CHP İl Örgütü tarafından mahkemeye taşındı. F.Özkan paylaşımından sonra gelen tepkiler üzerine, hesabının çalındığını, bu yazıyı kendisinin yazmadığını iddia etti.

Ancak buna ikna olmayan CHP İl Gençlik Kolları gerçeğin öğrenilmesi, suçun sabit görülmesi halinde cezalandırılması amacıyla konuyu mahkemeye taşıyarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul CHP İl Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çekinilmiş fotoğrafın altına yapılan çirkin yoruma sessiz kalmayan ve anında tepki koyan CHP İl Gençlik Kolları, Okutman F. Özkan’nın cezalandırılmasını istedi. Öte yandan böylesi anlamlı bir günde böyle bir paylaşımın ortaya çıkması Artvin Halkı’nın da büyük tepkisine neden oldu. Bunun kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, konunun açığa kavuşturulmasını ve gerekenin yapılmasını istedi.

Suç Duyurusu ile ilgili basın bildirisi de yayınlayan CHP Gençlik Kolları konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi;
“Ülkemizin her bir tarafında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılını buruk bir coşkuyla kutladık.

Bizler tam da İstiklal Marşımızı büyük bir onur ile okuduğumuz sırada Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretim Görevlisi F. Özkan isimli şahsın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu önceliğinde biz Atatürkçülere küfür boyutuna varan ağır hakaretlerde bulunmuştur.

Bu hakaretleri yapan şahsın bir eğitimci olması ise bizleri hepten dehşete düşürmüştür. Paylaşımı gördüğümüz andan itibaren kendisine kamuoyundan özür dilemesi gerektiği konusunda uyarılarımızı yapmış olmamıza rağmen, kendisi bu uyarılara kulak asmamış, hesabının çalındığı gibi ucuz bir bahaneyi ileri sürmüştür.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINASUÇ DUYURUMUZU YAPTIK!..

Ancak ilimizde Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden yüzlerce, binlerce vatandaşımızın çok kısa bir süre de çiğ gibi büyüyen tepkileri karşısında olayı üstlenircesine hareketlerde bulunmuştur. Olayın yaşandığı anda konuyu İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu iletip kendisinin avukatlarına gerekli işlemin başlatılması için talimat vermesiyle bizler de elimizi ardımıza koymayacağımızı belirttik. Artvin Gençlik Kolları olarak arkadaşlarımızla birlikte Artvin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.
Suç duyurumuzda F. Özkan. isimli şahsın hakaretlerinin soruşturularak kamu davası açılmasını talep ettik. Konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

PAZARTESİ GÜNÜ AÇÜ REKTÖRÜMZLE GÖRÜŞECEĞİZ

Pazartesi günü AÇÜ rektörlüğü ile görüşme yapıp olayın en ağır bir biçimde cezalandırması için elimizden geleni yapacağımızı bildireceğiz. Barışın, sevginin, hoşgörünün başkenti olan Artvin’imizde böylesine kinden beslenenlere ve onların gençlerimizi zehirlemesine izin vermeyeceğiz.”