Artvin’de 3.7’lik deprem! Kandilli Rasathanesi’nden verilen bilgiye göre deprem, Saat: 16:18’de meydana geldi. 7.04 derinlikte meydana gelen  Borçka, Hopa, Kemalpaşa’da da hissedildi.  İlk defa Borçka Merkezli bir depremin olması yöre sakinlerini şaşkına çevirdi.  Can ve mal kaybının olmaması, depremin hafif şiddetli olması yöre insanlarını sevindirdi.

Borçka Belediye Başkanı Deprem sonrası kendisini telefonla arayan yerel basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Orhan;”Bugün saat 16:18’de Kandilli Rasathanesinin verdiği bilgiye göre Merkezi  Borçka Camili (Macahel Havzası) Efeler köyünde 7.04 metre derinlikte bir deprem meydana geldi. Depremin yüzeye yakın olması etkisini hissetme açısından hepimizi korkuttu. Ben Belediye Hizmet binasındaki makam odamda çok şiddetli hissetim.  Vitrin dolabın üstünde bulunan eşyalar düştü, kırılanlar oldu. Eşyaların sarsıldığını, binanın oynadığını çok net hissettim. Tüm Borçka’ya, Artvin’e geçmiş olsun.”diyorum. Herhangi bir can, mal kaybı yok, yaralımız yok.  Allah’a şükür.  Depremler her zaman olur. Ama Ben 50 yaşındayım, ilk defa Borçka Merkezli bir depreme şahit oldum. Daha önce Ardan uç Üç Irmaklar, Şavşat-Yavuz köy merkezli 3’lük depremlerin olduğunu biliyorum.”dedi.

Borçka’da büyük paniğe neden olan deprem, depreme dayanıklı, çok katlı değil, daha az katlı binaların yapılması gerektiğini açıkça göstermiş oldu. Bu arada 29 Nisan tarihinde, değişik saatlerde deprem kaydedildi. Bugün saat 11.21’de Elazığ’da 3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yer altında deprem fırtınaları yaşandığı düşünülüyor:

BORÇKA’DA MEYDANA GELEN DEPREMİN TEKNİK BİLGİLERİ

Büyüklük : 3.7 (Mw)

Yer : Borçka (Artvin)

Tarih-Saat : 29.04.2020, 16:18:44 TSİ

Enlem : 41.4141 N

Boylam : 42.0278 E