1 Mayıs anma programında gözaltına alınan DİSK başkanı ve yöneticilerinin tamamı savcılık ifadelerinin ardından serbest kalmıştır.

Akp’den çok Akp yalakalağı yaparak, toplumu germeye, provoke etmeye, dikkat çekmeye ve saygınlık görmeye çalışan bazı garip tayfalar için de bir bilgi notu düşelim; DİSK ve İstanbul 1 Mayıs Platformu, Covid-19 süreci sebebiyle tüm haftaya yayılması planlanan 1 Mayıs anma programının her aşaması için Valilik izni almıştır.

Çapa Tıp Fakültesi önünden, Eminönü meydanına, Anadolu yakasından, diğer noktalara kadar planlanan etkinlikler pratiğe taşınmıştır. Az sayıdaki DİSK yöneticisi ile, CHP ve HDP vekillerinin DİSK Dikilitaş merkezden Taksim’e yürüyüş yapması ve anıta çelenk koyması da ana programın parçasıdır.

Kolluk kuvvetleri, yürüyüş ve çelenk koyma aksiyonunu Valilik izni olmamasından, ya da kamu düzenini bozacak davranıştan değil, virüs bulaşma riski sebebiyle engellemeye çalışmıştır.

DİSK Başkanı ve 15 sendika yöneticisine polis tarafından gözaltı işlemi uygulanması ‘Sosyal Mesafe’ kuralına uyulmaması iddiasına bağlıdır. Net şekilde hukuk dışılık ve keyfiyet barındırmaktadır.

Polis tarafından çiçekleri sökülen, parçalanmaya çabalanan çelenk, CHP ve HDP milletvekilleri tarafından Taksim’e ulaştırılmış ve anıta çelenk koyma sorumluluğu başarıyla tamamlanmıştır.