CHP’li FİKRET ŞAHİN; İstismarcı Profesörlerinin Unvanları Alınmalı!

Yandaş bir TV kanalında katıldığı bir programda çocuk yaşta evliliği savunan Muttalip Kutluk Özgüven’e ve internet üzerinden katıldığı bir bağlantı esnasında ‘’İnternette ders verirken kızların da resimlerini görüyoruz’’ diyen Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Orhan Acar’a bir tepki de CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN’den geldi.

Milletvekili Fikret ŞAHİN, ‘’Hastalıklı düşüncelerle dolu bu şahıslar, mevcut iktidarın desteklediği yandaş akademisyenlerdir.’’ dedi.

Tıp eğitimi almayan, kadın sağlığı ve gebelik süreçlerine dair bilgisi olmayan sözde profesör Muttalip Kutluk Özgüven’in, 12-17 yaş aralığındaki kız çocukları için ‘’Süper kadın ırkı var. Bu yaş aralığı çocuk doğurmak için ideal.’’ dediğini hatırlatan Dr. Fikret Şahin, ‘’ 12 yaşında bir kız çocuğuna bakıp onu doğurgan görenlerin karşısında tepkisiz kalmamız mümkün değil. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (Kadın Doğum Uzmanları Derneği) yaptığı açıklamada 18 yaşına kadar olan zamanın çocukluk çağı olarak tarif edildiğini, 12-17 yaş arasındaki kızlar için böyle nitelendirmelerin bilimsel olmadığını ve kabul edilemeyeceğini açık olarak belirtmektedir. Bu yaş grubundaki kız çocuklarımız için ‘’mükemmel vücutları var demek’’ alenen pedofilidir ve suçtur. Bu süreçten sonra umarım hiçbir evladımız bir daha bu şahsın öğrencisi olmak zorunda kalmaz. Bu şahsın çocuklarla olan her türlü iletişim kanalı derhal kesilmedir.’’ ifadelerini kullandı.

Çakma Akademisyenler, Egemen Sınıfın İdeolojisini Yayma Peşinde!

Türkiye’de mevcut iktidar döneminde üniversitelerin durumunun içler acısı olduğunu ve ülke genelinde ahlaki çöküntünün zirve yaptığını vurgulayan Şahin; ‘’ kendi uzmanlık alanının dışında, bilgisi olmadığı konular hakkında basın aracılığıyla ahkam keserek içi boş söylemler üreten; çocuk gelini, pedofiliyi savunan ve kızlarımızın iffetine göz dikenler hakkında mutlaka hukuki soruşturma başlatılmalıdır. Bu kişilerin görevlerinden ayrılmaları yetmez, tüm akademik unvanları alınmalı ve üniversitelerimizin kapıları bu sapık ruhlu kişilere sonsuza dek kapatılmalıdır. AKP döneminde toplumumuzu ve gelecek nesilleri ileriye götürebilecek, çağdaş dünyayla yarışmasını sağlayacak yönlendirmelerde bulunabilecek aydın akademisyenlerimiz kurumlarına küstürülmüş, onların yerine mevcut iktidarın havuzundan beslenen liyakatsiz akademisyenler türetilmiştir. Kendini üniversite hocası olarak nitelendiren bu hasta ruhlu kişiler mevcut siyasi iktidarın ideolojisini basın aracılığıyla yayma peşindedirler.’’ dedi.

Şahin sözlerine şöyle devam etti;

‘’ Ak parti döneminde ahlaki çöküntü artık çuvala sığmaz oldu, 18 yılda ülkedeki her şeyi yozlaştırdılar. Bu şahıslar ne göz altına alındı ne de tutuklandı. Basın yoluyla çocuk istismarı övülerek açıkça suç işlenmiştir. Ama her ne hikmetse normal koşullarda psikiyatrik kontrolden geçirilip düzenli tıbbi gözetimlerinin yapılması ve yargılanması gereken bu kişiler, akademik unvan verilerek ödüllendirilmektedir. Bu sapık ruhlu kişilere akademik unvan verilmesi liyakatli üniversite hocalarımıza karşı yapılan büyük bir haksızlıktır.   Yükseköğretim Kurulu bu kişilerin akademik unvanlarını ve üniversitelerle ilişkilerini derhal iptal etmelidir”.