CHP’li Mahmut Tanal, iktidarın siyasi hesapları yüzünden Ramazan ve bayram ruhuna yakışmayan bir dile maruz kaldıklarını söyledi.
Tanal, AKP’nin mutasyon geçirdiğini belirterek, “18 yılın sonunda 3Y ile özdeş hale geldiler. AK Parti’ydi, AKP oldu” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Ramazan Bayramı’nın bütün insanlığa sağlık, barış, huzur, mutluluk ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Tanal, “Mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Bayrama kavuştuk. Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye uyarak, sevdiklerimizle uzaktan bayramlaşacağız. Yine hep bir arada olacağımız, kucaklaşacağımız, el öpeceğimiz bayramlar da gelecek. Sabredeceğiz. Yurttaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

İKTİDARIN TAVRI YÜZÜNDEN KENDİMİZİ…

İktidarın siyasi hesapları nedeniyle Ramazan’ın, bayramın ruhuna yakışmayan bir dile maruz kaldıklarını belirten Tanal, “Birlik ve beraberlik içinde Ramazan’ı, bayramı karşılamamız, Covid-19’la mücadele etmemiz gerekirken, iktidarın tavrı yüzünden kendimizi kavganın, gerginliğin içerisinde bulduk. İhtiyaç sahiplerinin, geliri kesilen yurttaşlarımızın yardımına koşan CHP’li belediyeler engellendi. İyilikte, hayırda yarışan belediyelerimize çelme takıldı. ‘Hayır, siz iyilik yapamazsınız’ denildi. Kadın siyasetçiler, yazarlar ve gazeteciler, trollerin tehdidine ve tacizine maruz kaldı. Muhalefete yönelik yandaş medyanın saldırısı devam etti. Demokrasiye yakışmayan görüntüler yaşandı. Gözaltılar, tutuklamalar Ramazan’da da sürdü. Kendisine ve ailesine silah doğrultulan, mağdur edilen Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım, en tepeden hedef gösterilip tutuklandı. Eren’in bayramı cezaevinde geçirecek olması yüreğimizi burkuyor. Eren’in bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

AKP DE MUTASYON GEÇİRDİ

CHP’li vekil Mahmut Tanal, AKP’nin ortaya çıkış sebeplerini inkar edercesine değişime uğradığını kaydederek, şunları söyledi: “Virüs nasıl mutasyona uğruyorsa, değişim geçirerek farklı bir tür haline geliyorsa, 18 yıllık AKP iktidarı da mutasyon geçirdi, değişti. 3Y ile yola çıktılar. Yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar ile mücadele edecekleri sözünü vererek iktidara geldiler. Ancak 18 yılın sonunda 3Y ile özdeş hale geldiler. AK Parti’ydi, AKP oldu. Yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirdiler. Bindikleri trenin vagonları pelikanlarla, trollerle, troliçelerle, dolgun cüzdanla dolaşmayı hobi edinenlerle, makam severlerle doluştu.”

CAMİDE MÜZİK PROVOKASYONU BİR AN ÖNCE AYDINLATILMALI

İzmir’de bazı camilerin ses sistemlerine müdahalede bulunularak minarelerden müzik yayını yapılmasını da değerlendiren Tanal, büyük bir provokasyonla karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, “Camiler için ‘Allah’ın evi’ deriz. Camiler ibadet yerleridir. Cami hoparlörlerinden şarkı çalınması alçaklıktır! Bu provokasyonun arkasındaki kişileri bulmak iktidarın görevidir. Bu alçaklığa, provokasyona imza atanların yargı önüne çıkarılması için tüm imkanlar seferber edilmelidir. Minarelerden yalnızca ezan ve sala okunur. Bunun dışında hiçbir yayını kabul etmemiz mümkün değildir. Bundan sonra camilerde siyasi propaganda yapılmasına da izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.