Baroların  Ankara’ya yürüyüşleri  Ankara’nın girişi Eryaman’da polis barikatıyla kesildi. İç İşleri Bakanının polisler itarafından engellenen yürüyüşte baro başkanları ve avukatlar  polis engelinin önünde oturma eylemine başladılar.Polis bu arada kalkanı ile Gaziantep Baro Başkanını yüzünden yaraladı.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise çokaz sayıdaki baro başkanı ile Anıtkabir’e giderek Avukatlara uygulanan bu sert müdahelenin ortağı oldu.

Gaziantep Baro Başkanını yaralayan o kalkan  aslında polisin değil Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun du.

Yürüyüş ile ilgili Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın açıklaması şöyle:   

TARİHE GEÇECEK KARA BİR GÜNÜ YAŞIYORUZ

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, polis barikatı önünde yaptığı açıklamada, ”Ankara’ya gelen baro başkanları ile Anıtkabir’i ziyaret etmek istiyoruz ama 2020 yılında buna izin verilmiyor. Bunun hiçbir gerekçesi yok. Sadece Ankara Valiliği müsaade etmiyor deniliyor. Hiçbir şeye izin verilmiyor. Şuan bize tamamen kapılar kapatıldı. Baro başkanları ile birazdan görüşmemizi yapacağız. Ankara Valiliği’ne yazılı olarak bilgi verdik ve bize yazılı olarak ‘ret cevabı gelmedi.’ Altını çizerek söylüyorum yazılı bir ret cevabı gelemez, çünkü Anayasa’ya aykırı olur. Yürüyerek şuradan şehre girmemiz bile engelleniyor ve bu artık bir hukuk devletinden bahsedemeyeceğimizin de her halde en açık örneğidir. Tarihe geçecek çok kara bir günü yaşıyoruz” diye konuştu.

Barolar Birliği Başkanı Metin feyzioğlu ise çok az sayıdakli baro başkanı ile Atatürk’den utanmadan Anıtkabir’i ziyareti yeğledi.

Baro Başkanlarının Ankara girişindeki bekleyişleri sürüyor.