Karga Gak Demeden
07-07-2020
Ömer ŞAN

Katran ve Cinse Çekiş!

Doğu Karadeniz sahillerini katleden, yani geri dönüşümü olmayan zararlar veren, yüz binlerce yılda oluşmuş balık yuvaları, koyları yok eden 542 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu’nun bazı kesimlerinde çatlamalar olmuş!

Karayolları ekipleri de çatlaklardan yolun dibine su girmesin diye özel üretim katran basmış yarıklarına! Katran yarığı kapatır da yarayı kapatır mı?

Pandemi gerekçesiyle alınan önlemler kapsamında dünyanın önemli ve özellikle havalimanlarından biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı pistlerinin tam ortasına hastane yapılıyor! Onca uygun yer var iken bir benzeri daha yapılamayacak önemli bir lojistik merkez kin ve hırsa heba edildi…

Serpiştiriyoruz gene araya nüktemizi…

“ne de çok kuytulukları var/ şarıl şarıl türleri/ lakin anda daracık bir pencere/ ne yana dönsen/ puştluktan cendere…”

İki gazete verdi haberi, diğerlerinde göremedik. Katar Büyükelçisi, AKP’li Tevfik Göksu’nun kardeşi çıkmış!

Eee, ‘çıktı’ derken? Kardeşi olduğunu sonradan mı öğrendi yani! Nasıl çıktı, nereden çıktı? Kim çıkardı? Yoksa zaten kardeşi idi de biz mi şimdi öğreniyoruz? Yada AKP’li Göksu, Katar Büyükelçisinin kardeşi mi çıktı? Çıkış noktası neresi? Çünkiiimmm çiktuğu yer onemli, çiktuğu yer!

Anladunuz oni deyil mi? Cinsinden mütevellit.

Bu ülkenin kurucusu, ömrü savaş meydanlarında geçmiş ebedi başkomutanı, İngiliz-Fransız her ne kadar yavşamış emperyalist paylaşımcı var ise bu ülkenin üzerine çoraklanmış, hepsine meydan okuyan, okuduğu kitaplar kendi ömrüne sığmayacak bir puşt ve O’nun kurduğu ordunun astsubay rütbeli mensubu hain yürekli bir it, Atatürk için ‘İngiliz ajanı’ ifadesini kullanmış!

Yahu yok böyle bir cins… Cinsini sildiğin cinsine çeksin!

Çok nazik Yazmış Sinan Meydan, “Atatürk’e hakaret edecek kadar alçalan biri Türk Ordusunun bir mensubu olamaz, olmamalıdır. Atatürk’e hakaret eden bu kişiye soracak olursanız size ne kadar yerli milli olduğunu anlatacaktır. Atatürk düşmanlığına dayalı yerlilik, millilik ve milliyetçilik geliştirmek istiyorlar.” Diye…

Bu mudur? Katran dahi etmez ama…

Hani gündem değişecek ya… Bekledik, durmadık ama kaşındık! Birileri çıkmış, “CHP tabanında Ayasofya referandumu yapılmalıdır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya’nın ibadete açılmasına itirazlarının olmadığını, Erdoğan kararnameyi imzalarsa destekleyeceklerini söylemiş. Genel başkanın, bunu söyleme, karar verme yetkisi yok, bu ihanettir.” Demiş…

Aha biz de ekliyoruz…

Ayasofya, ne bu ülkenin sorunudur ve dolayısıyla ne de CHP’nin sorunudur! Ayasofya, Türk halkının yerli ve milli değerleri ile İslami duygularını sömürüp kemirenlerin dilinden düşürmediği, ucuz politikalara alet edilen, tarihi ve kültürel çok önemli bir mirastır. Unutulmasın! Sakın ha.

Rize RTE Üniversitesi Rektörü Prof.; Tıp Fakültesinin en değerli ve başarılı öğretim görevlilerinden, KBB Bölüm Başkanı Prof.Dr.Engin Dursun hakkında, hastane yönetimini eleştirdi diye soruşturma açmış!

Yahu insan biraz kendine bakar etim-budum ne diye? Kaç makalen var ey Rektör Prof? Çuvaldız geliyor ha!

Bunun hemen ardından yapılan Rektörlük açıklamasına göre soruşturma, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekiminin şikayeti üzerine açılmış!
Başvuruyu yapan Başhekimin, bazı gazetecilere ‘off the record’ anlatımlarına göre Prof.Dr.Dursun, kendilerine ve yönetime hakaret etmiş.
Hani medikal incelikler olmasa ve dahi işin iç yüzünü bilmesek, tarafları tanımasak, inanacağız. Daha evlat meseleleri, ev temizlikleri vesaireler de var da…

İşin ilginci, bir dönem ‘fetörik’ kumpaslarla omurgası zedelenen RTEÜ’deki bu ince operasyonlar da aynı minvalde ilerliyor ki bir bakın ‘soruşturma savunmacılarına’ ki alayı eski hesaplarında!

Demedi demeyin ki… Birileri gene birilerini kandırıyor, birileri de dünden razı kanmaya…

***

Su, canlı yaşam için zaruri ihtiyaçtır! Su’dan vergi/KDV alınamaz, alınmamalıdır! Elimize bir fatura geldi, Ankara’dan: Tüketim 3m3, ödenecek miktar 41,18TL. Suyun m3′ü, resmi duruma göre 8,47TL! Ama buradan bakınca 13.71TL’ye geliyor! Yüzde 8 de KDV’si var!

Ancak ki SU, ekosistemin hakkıdır! İnsani kullanım hakkı kadar içme suyundan ücret alınmamalı, aşan miktarlara da KDV uygulanmamalıdır!

Fındıklı halkı, 9 Temmuz Perşembe, Tuncer Ergüven Sosyal Tesislerinde, HES’lere karşı mücadelenin geleceğini örgütlemeye çağırıyor… Sudan sebeplerle ha!

“Ne zekası? Bu milletin % 91’i, 82 faşist Anayasasına ‘evet’ dedi, geriye kaldı % 9… Hadi biraz iyimser olalım % 60’ı Aptal…” demişti ya Aziz Nesin! Ama göremedi ki, ‘yetmez ama Evet’çileri… ‘Kandırılmış’ kitleleri!

Siz yine de aman dikkatli olun… Çünkü Suudiler bu yıl hac organizasyonlarını iptal etmiş… Yani hacca gidemeyecekmiş adaylar… Yani şeytan da taşlanamayacak! Aman dikkat aralara karışabilir.

Artık cinsine minsine karışmayız… Sever misiniz, siler misiniz, orası size kalmış! Hayden eyi haftalar!