Adalet Komsiyonu görüşmelerini takip etmek isteyen baro başkanları ‘pandemi’ gerekçesi ile Meclis’e alınmazken, Şentop’u ziyarete gelenler Meclis’te toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarkadaş, “Vicdanı olan bir insan bu fotoğrafa sessiz kalmaz'” dedi.

Dün yapılan seçimlerle TBMM Başkanlığına bir kez daha seçilen AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un ilk ziyaretçileri seçim bölgesi Tekirdağ’dan gelen misafirleri oldu.

TOPLU HATIRA FOTOĞRAFI

AKP Tekirdağ Milletvkili Mustafa Yel, ziyaretin ardından çektirilen toplu hatıra fotoğrafını, “Yeniden TBMM Başkanı seçilen Sayın Prof.Dr. Mustafa Şentop hocamızla Tekirdağ’dan gelen misafirlerimiz ile beraber hatıra fotografı çektirdik.

Ülkemize, Milletimize ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun.” notuyla paylaştı.

YARKADAŞ’TAN ÇİFTE STANDARTA TEPKİ

Gazeteci Barış Yarkadaş ise, AKP’nin ‘çoklu baro’ düzenlemesinin TBMM Adalet Komsiyonu’nda görüşüldüğü sırada komisyon toplantısına katılmak isteyen baro başkanlarını ‘koronavirüs salgını’ gerekçesi ile Meclis’e aldırmayan Mustafa Şentop’un, seçim bölgesinden gelen misafirlerini Meclis’te ağırlayarak toplu fotoğraf çektirmesine tepki gösterdi.

 

Yarkadaş, “AKP milletvekilinin misafirleri, Tekirdağ’dan gelip elini kolunu sallayarak TBMM’de dolaşıyor. Avukatlar ise “Pandemi önlemi var” denilerek meclise sokulmuyor. Fotoğraf o kadar açık ve net ki; yoruma gerek bile kalmıyor! Baro başkanlarını “Pandemi var” diyerek TBMM’ye aldırtmayan Meclis Başkanı Mustafa Şentop da Tekirdağ’dan gelen seçmenleriyle hatıra fotoğrafı çektiriyor. Demek ki; korona sadece avukatlardan bulaşıyor. Vicdanı olan bir insan bu fotoğrafa sessiz kalmaz.” diyerek uygulanan çifte standarta tepkisini dile getirdi.

 

VEKİLLERİ ZİYARETÇİ KONUSUNDA UYARMIŞTI

Şentop, TBMM adaylık başvurusunun ardından TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden baro düzenlemesine ilişkin soru üzerine, “Baro başkanlarının bir kısmı Meclisimizin Çankaya kapısı dışında bulunuyorlardı. Uzun süredir salgın dolayısıyla Meclis’e giriş yasağı uyguluyoruz. En son 1 Temmuz itibarıyla, 31 Temmuz’a kadar bu girişle ilgili kısıtlama uzatıldı. Dolayısıyla bu kararı tekrar okudum. Baro başkanları içinde veya bir başkaları içinde bir istisna söz konusu değil” demişti.

Şentop, ayrıca milletvekillerini de Meclis’e izinsiz ziyaretçi almamaları konusunda uyarmıştı.