Tunceli’de dağ keçilerinin avlanarak katledilmesi ihalesinin kamuoyunda yoğun tepkiyle karşılanması üzerine fırsatı hemen değerlendiren AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “bende dağ keçileri öldürülmesine” karşıyım diye açıklama yapmış.

17 yıllık iktidarda olan bir partinin genel başkan yardımcısı bu açıklamasıyla başta dağ keçileriyle olmak üzere doğayla ve biz insanoğluyla adeta dalga geçiyor.

Özlem Zengin, dağ keçilerinin Antalya’dan Artvn’e,  Hakkari’den Dersim’e kadar her yerde yaşadığını bal gibi biliyor. Her yıl şimdiki adıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından öldürülmeleri için ihaleler açılığını da biliyor.

Sayın Zengin’e, bal gibi bildiği aşağıda yazışı iki küçük örneği anımsatalım ve soralım.

Artvin’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü 2017-2018 döneminde  31 yaban keçici, 8 çengel boynuzlu dağ keçisinin avlanması için ihaleye çıkıldığı  ve 120 bin lira gelir elde edildiği yandaş basın organlarınızda yer almıştı.

Yine 2019 -2020 sezonunda Artvin de toplam 19 yaban keçisinin avlanarak öldürülmesi ihalesi gerçekleştirilmiş 138 bin 900 lira kazanç sağlandığı yine yandaş basınınız tarafından duyurulmuştu.

Sayın Zengin, AKP iktidarı döneminde şimdiye kadar kaç tane yaban keçisi öldürülmüş ve bunun karşılığı kaç lira kazanılmıştır?

Yaban  keçilerinin avlanarak katledilmesi konusunda şimdiye kadar neden sustunuz?