Artvin Yusufeli ilçesi Sukavuşumu bölgesinde sel can ve mal kaybına neden oldu.

Yusufeli Barajı’nı yapan Limak ve ortaklarının bulunduğu şantiye bölgesinde 12 Temmuz 2020 günü oluşan selde 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda araç sel sularının getirdiği balçığa gömüldü.

Yusufel..

TC Sami Özçelik paylaştı: 13 Temmuz 2020 Pazartesi

Sel ile birlikte oluşan heyelan sonucu da Erzurum-Artvin karayolu trafiğe kapandı.

Daha önce de aynı bölgede meydana  gelen sel sonucu Artvin_Erzurum  karayolu trafiğe kapanmıştı.

Sel Rize’yi de Vurdu

Yusufeli’ndeki felaketinden sonra  dün de (13 Temmuz 2020) Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli bölgesinde meydana gelen sel felaketimde 2 vatandaşımız hayatını yitirdi. Felaketin sebebi Allah değil Allah’ın akılsız kullarıdır.

Her felaketten sonra “her şey Allah’tan” diyerek suçtan kurtulmaya çalışan bu ülkenin kocaman kafalı politikacıları yine aynı açıklamalarıyla göz boyayıp şov yapamaya devam ediyorlar.

Bu doğal afet değil, insan eliyle yapılan yıkım.Geçmiş olsun #Çayeli

Deniz Varlı paylaştı: 13 Temmuz 2020 Pazartesi

Felaketin ana nedenlerini sosyal medya hesabındaki açıklamasıyla ortaya koyan Sayın Selim Aksu’nun paylaşımını sayfamıza taşıyoruz.   

Siz hala dere yataklarını beton kaplamaya devam edin. Son bir kaç gündür Artvin Yusufeli ve Rize’de can ve mal kaybına yol açan sel felaketlerinin sebebi HES’lerdir.
Artvin, Rize ve Trabzonda ki sel felaketlerinin başlıc sebebi bölgede yapılan hatalı dere ıslah çalışmaları ve HES projeleridir. Her defasında işi kadere bırakıp tövbe haşa suçu Allah’a atıp sorumluluktan kaçamassınız.

Dik yamaçlı eğimli araziden gelen kar ve yağmur sularını, hızlı akan nehirlerin taşıdığı suları hiç israf etmeden biriktirip HES elektrik santrallerine ulaştırmak için derelerin etrafı betondan setlkerle çevrelendi. Böylece dere ve nehir suları nehir yatağında çevresine yayılması ve sızması engellendi. Yağmur yağdığında ne oluyor nehir ve derelerin suları hızlıca ve yüksek bir debi ile akmaya başlıyor. Buda son yıllarda Artvin, Rize ve Trabzon illerimizde sık sık yaşanılan sel felaketlerine sebep olmaktadır. Bu felaketin sebebi Allah değil Allah’ın akılsız kullarıdır. felaketlerin nedeni HES’lerdir.