Sosyal Medyaya sansür getiren yasa teklifi hakkında TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, küçük ortağı MHP’nin  desteğiyle ayakta durmaya çalışan AKP iktidarın çok sert eleştiler getirdi.

İktidarınız döneminde kadın, çocuk cinayetleri ve istismarın arttığını söyledim Bu sıralardan ‘e her yerde var’ diye bir cevap geldi”.

“Doğrudur. Her yerde var. Bu ülkenin her ilinde, ilçesinde, mahallesinde, köyünde var. Her kurumda, her sektörde var. Ne yazık ki bu eril düzenin hüküm sürdüğü her yerde kadınların yok sayılması, istismar edilmesi, şiddet görmesi, öldürülmesi var. Tabi o milletvekili bana oradan bağırırken sözüm ona bana ‘Batı hayranlığı’ üzerinden laf çarpmaya çalıştı. Var. Orada da var. Bu içiniz rahatlatıyorsa şayet.

Fakat orada ne yok onu da söyleyeyim.

Eşinin kardeşi tarafından tecavüze uğrayıp şikayet için karakola gittiğinde, Kürtçe bilen bir tek polis olmadığı için ifadesi alınamayan ve kocası tarafından öldürülen Fatma Altınmakas başka yerde yok. Tecavüze rağmen serbest bırakılan fail başka yerde yok.

Kocası tarafından tehdit edildiği için tam 60 kez şikayetçi olan ve verilen korumaya, annesinin, ‘damadım kızımı öldürmeye gidiyor’ diyerek polisi aramasına rağmen hiç çıkmadığı evine giren kocası tarafından öldürülen Sevtap Şahin başka bir yerde yok.

Eski eşi tarafından, şiddet gören ve tecavüze uğrayan, 23 suç duyurusu yapmasına rağmen bunlarla ilgili takipsizlik verilen ve sonunda satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan başka yerde yok.

Eşinden boşanmak için uğraşan, eşi tarafından şiddet gören, tecavüze uğrayan, mahkemede ‘eşimi seviyorum, pişmanım’ deyip serbest bırakılan eşi tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ayşe Paşalı başka bir yerde yok.

Yavru köpeğe tecavüz edip öldüren ve serbest bırakılan, 9 suç kaydı ve aranma kararı olmasına rağmen resmi kurumda çalışabilen ve ancak sosyal medyada ortaya konan kamuoyu baskısıyla bu suçlardan birinden tutuklanabilen sapık başka yerde yok.

Salihli’de Mahallelerine yapılacak biyogaz santraline Gediz Ovası kirlenir diye karşı çıkan yaşlı başlı kadınların jandarma tarafından tekme tokat dövülmesi dünyanın hiçbir yerinde yok.

Evinde çalışan Nadira Kadirova’nın kendi silahıyla ölmesine rağmen daha partiniz içinde bir tane soruşturma açmadığınız bir vekilin olması dünyanın hiçbir iktidar partisinde yok.
İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olduğunu anlatmak için, ‘Tavuklara zorla horozluk yaptıramazsınız’ diyebilen bir vekil başka yerde yok.

Eski erkek arkadaşı tarafından boğulan, yakılan, varile konulup gömülen, bütün ülkeyi infiale sürükleyen, herkes şoka girmişken 33 saat boyunca tek kelime etme gereği dahi duymayan bir cumhurbaşkanı başka hiçbir yerde yok.

Pınar Gültekin’in haberinin altına kendisini aylardır taciz eden sapığın haberini yazmak zorunda kalan ve ancak sosyal medya baskısıyla gözaltına aldırabilen kadın başka bir yerde yok.

Böyle binlerce, on binlerce örnek varken, bunları artık insanlık adına utançtan başımız yerde söylerken, kadınlar sizden gelen bütün saldırılara rağmen ısrarla mücadele ederken, ilk imzacılarından olduğu İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek için kılı kırk yarıyorsunuz, hayvan hakları yasasını çıkarmamak için inanılmaz bir mücadele veriyorsunuz ve vekiliniz diyor ki ‘e her yerde var…’ Ben şahsen utanırdım.”

NASIL KONUŞUYORSANIZ ÖYLE CEVAP ALACAKSINIZ

Dedim ya. Her şeye ama her şeye itiraz ediyorsunuz. Buyurun edin. Fakat size karşı burada artık mücadele eden Türkiye İşçi Partisi de var. Yok öyle ‘aman Ali Rıza Bey, ağzımızın tadı bozulmasın tarzı muhalefet. Nasıl konuşuyorsanız, öyle cevap alacaksınız. Ne tondan söylüyorsanız, öyle karşılık göreceksiniz. Dişe diş, göze göz, bilek bileğe; değil iki milletvekili, yaptıklarınızı görecek iki göz, karşınızda duracak iki yürek, sizinle mücadele edecek iki bilek kalsak, bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz ve gideceksiniz. Bu söylediklerimi asla unutmayın!”