Bilal Kayabay

Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) ne olup olmadığını, evrimi eksik kalmış ‎şempanze kılıklı Condoleezza Rice, ABD dışişleri bakanı olarak buralarda cirit ‎atarken apaçık söylemişti: “Ortadoğu’nun sınırlarını yeniden çizeceğiz. Yeni ‎devletler kuracağız.” ‎Ülkenin birliğinden, dirliğinden yana olan yurtsever muhaliflere, reva görülen ‎zulmün nedeni bu projede gizlidir.‎
Bir zamanlar gerine gerine, eş başkanı olmakla övünülen projeden şimdilerde söz edilmemesi, projenin unutulduğu anlamına gelmez. Bu, ihanet projesini hayata geçirmek için uygulanan bir taktiktir.
Sağduyulu kamuoyundan, hatta kendi tabanlarından bile gelen tepkiler yüzünden bu yöntem seçilmiştir.‎ Hiçbir etik kural, yasa yönetmelik, hak hukuk tanımadan, özellikle HDPLİLER’e yapılan baskı, zulüm, ‎haksızlıklar, emperyalizmin uşağı bölücülerin eline: “Görüyor musunuz, yanında ‎olduğunuz T.C. size neler yapıyor” deme silahını vermekte; toplumdaki yarılmayı derinleştirmektedir.
‎Bu açık tehlike nasıl görülmez. Bu bir cehalet değilse; Büyük Ortadoğu Projesi ‎güdümlü ihanettir.‎

BİR YOL AYRIMI DAHA MI

İhvan-ı Müslimin’in vahşet saçan kanlı katil sürüsü IŞİD’e terör örgütü demeye bir türlü  anlamda her yolla besleyip büyüttüler. Vahşet ayyuka çıkıp dünya kamuoyu bastırdı gene dilleri varmadı.

Ünlü takıyyelerine başvurup DAEŞ – DEAŞ diye, ne idüğü belirsiz bir ad uydurdular. Amaçları, Irak Şam İslam Devleti adındaki İslam kavramını örtmeye çalışmaktı. İşlenen cinayetlerin toplu kıyımların, sorumluları, elini kolunu sallaya sallaya gezdi dolaştı ne aradı ne sordu ne de buldular.

Ülkede ekonomi dibe vurdu. Ne satılacak bir şey ne dipte köşede üç beş kuruş kaldı. Durum böyle olunca da besbelli ki vahşet teşkilatının yemi biraz kısıldı. Öyle olunca da hedefe kendiler kondu.

Baktılar ki pabuç pahalı, aramalar, baskınlar, tutuklamalar, “inlerine girme gayreti içine girdiler. Bu yollarda beraber yürüdükleri paralelleri fetö haininde olduğu gibi.

Yaa, besle büyüt canavarı, “Taraf olmayan bertaraf olur” kafasıyla, sal senden taraf olmayanların üstüne. Bombalarla parçalat, kıy onca masum gence. İnlerine girmek için seferber ol, işler sarpa sarıp ucu sana girince.