unnamed (1)

ÖZEL: “SOMA’YI DA FETÖ’YE YIKMAK İSTİYORLAR”

Özgür Özel, Soma davasına ilişkin, “İşi FETÖ’ye bağlayıp ellerindeki kiri, ellerindeki kanı yıkamak istiyorlar” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde maden kazasında hayatının kaybeden 301 madencinin ailelerinin bazılarıyla basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel, Soma’dan gelen ailelerle birlikte TBMM’de 4 Nolu Basın Kapısı’nda açıklama yaptı.

unnamed (10)

Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin adalet arayışının devam ettiğini belirten Özel, Türkiye’nin dört bir tarafında 80 milyonun yüreğinde Soma’nın acısının yandığını ifade etti.  Toplantıya çok sayıda Soma’lı şehit mandecinin ailesinin yanı sıra, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve madenci ailelerin avukatlarından Av. Can Atalay’da katıldı.

Basın toplantısına katılan 24. dönem CHP İstanbul milletvekili Melda Onur ise 40 kadar aile birlikte olduklarını söyleyerek, değerlendirilmiş delillerin tekrar değerlendirmek üzere yönlendirme yapıldığını belirtti.


AİLELER AİHM’E GİDECEK

unnamed (4)Aileler adına konuşan İsmail Çolak, “TBMM’ye adalet aramaya geldik. Baskılar oluşturarak mahkeme heyetini etkilemeye çalışan sermaye avukatları ve sermayenin yöneticileri, mühendisleri de dahil olmak üzere bir baskı oluşturmak istiyorlar. Biz bunları suçları ispat edene kadar AİHM’e bu davayı taşıyacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu.

Senem Yıldırım da, “Adalet istiyorum. Çok baskı yapıyorlar. Mahkeme heyetine. Bizi de salondan çıkarıyorlar” diye konuştu.

Elmas Kaya da, “Son zamanlarda öyle şeyler uydurdular ki cahiller bile güler. Mankenden deney yapmışlar onca kişi ölmemiş diye kanıtlar gösteriyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ercan Çetinyılmaz, “İşveren bana davanı geri çek dedi. Birçok arkadaşım da çekti. Davalarını geri çekenlere iş imkanı sunuyorlar. Bizim gibi davasının peşinde olanlar için de bize iş vermiyorlar” dedi.

unnamed (8)ÖZEL: BASKIYLA ŞİKAYETLERİ GERİ ALDIRMAK DAHİL HER YOLU DENEDİLER

Özgür Özel de şunları ifade etti:

“Soma ateşi yanmaya devam ediyor. Onlara verilen sözler tutulmadı. Adalet istiyorlar. Kendisini kurtarmak için her yolu deneyen şirket ve şirket avukatları kah ölmüş kişilerin üzerine suç atmak kah ifadelerinde kendileri için sıkıntıda olan işçileri işten çıkararak ifadesini değiştirirse işe alacağını söyleyerek tehdit etmek, şantaj yapmak, baskıyla şikayetleri geri aldırmak dahil her yolu denediler.”

 FETÖ’YE BAĞLAYIP ELLERİNDEKİ KANI YIKAMAK İSTİYORLAR

unnamed (7)“Şu anda Adalet Bakanı’ndan açık ve net açıklama bekliyoruz. Soma’daki mahkeme heyeti hakkında gerekçesi ne olursa olsun bir soruşturma var mı, yok mu? Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir gizli soruşturma var. Oradaki iddia şu, şirketin yapmış olduğu birtakım ihbarlarla kendi kurdukları ama bilirkişilerin sonuçlarına bakınca çok saçma dedikleri bir deney havuzunda acaba hayatını kaybedenler burada bir sabotaj mı yaptılar ve bu sabotajı FETÖ’ye, hükümeti yıpratmak için maden sabotojı yapmıştı bu yüzden elimizdeki kiri elimizdeki kanı biz de FETÖ şampuanı ile FETÖ deterjanı ile yıkayıp bu işten arınabilir miyiz diyorlar. Gizli soruşturma güya bir sabotaj iddiası olduğu söyleniyor.İşi FETÖ’ye bağlayıp ellerindeki kiri, ellerindeki kanı yıkamak istiyorlar. Alp Gürkan, Can Gürkan her şeye paran yeter bizim adalet arayışımızın önüne geçmeye paranız da kirli bağlantılarınız da yetmez. Bu cinayetin sorumlusu anayasaya aykırı enerji politikaları, yandaşlara peşkeş çekilen ve oradan kendini finanse ettiren iktidar anlayışıdır.”

unnamed (2)                unnamed (9)

unnamed