ARSIZ YAVUZ OLUNCA MASUMUN NUTKU TUTULURMUŞ

Arsız yavuz olunca masumun nutku tutulurmuş.
Arsızlara haddini bildirmek gerek. Bildirmek gerekte bazıları var ki; hiç bir hadde sahip değiller. Hiç bir seviyeleri düzeyleri yok. Çukur sözcüğü bile onların düzeysizliğini ifade etmeye yetmiyor. Çirkef çukurundan beterler. Varlıklarıyla bile mide bulandırıyorlar. Çevrelerini zehirliyorlar.

Kişilik, onur, gurur, haysiyet, erdem gibi değerler onlardan o kadar çok uzak ki; hayatlarında birkez bile bu değerlerle tanışmamışlar.
Bunlar Ahmet Bey,  Mehmet Bey, Ayşe Hanım, Fatma Hanım gibi aramızda yaşıyorlar. Ayakları üzerinde geziyorlar, omuzlarının üzerinde içi boş, içi fosektif kuyusu gibi kirli ve pis bir kafa taşıyarak. Aldıkları her nefesle dünyanın en değerli en yaşamsal varlığı; oksijeni tüketerek, verdikleri her nefesle dünyayı kirleterek.
Son yıllarda yaygınlaşan sosyal medya bu tiplere yeni bir yaşam alanı yarattı. Yarattı ama bu alanda da gerçek yaşamda oldukları gibi; maskeli, çok yüzlü ve kaypaklar. Kendi adını kullanamayacak kadar kişiliksiz ve korkaklar. Sahte isim ve hesaplarla çamur atıyor, insanlara saldırıyorlar.
Bunlar hayatlarının hiç bir döneminde; bir yüreğe sahip olamamışlardır. Göğüs kafeslerinin altinda taşıdıkları; kan popoalayan alalade, basit bir pompadan başka bir şey değildir.
Her zaman her kalıba girerler. Bu özellikleri bukalemunları bile kıskandıracak düzeydedir.
Bir gün bakarsınız sıkı sosyalist, komünist, ertesi gün hilal bıyıklarıyla görürsünüz başka bir gün sırtında cübbe kesimi bir pardesü, elinde doksandokuzluk tespih, dudaklar kıpır kıpır dua mırıldanıyormuş gibi yaparak dolandıracağı, çarpmaya çalıştığı avlarının peşindedir. Bir başka gün en militan devrimci olurlar.
Arkadaslik, dostluk, anne, baba, kardes, karı, koca, sevgili, sevgi, sadakat, özveri hepsi, bütün değerler onlar için bir jokerdir. Sahtekarlıklar üzerine kurdukları dünyalarında sık sık kullandıkları.
Ama emin olun bunların yaşam alanlarını da toplum olarak biz yaratıyoruz. “Aman bana ne? Bana zararı dokunmadı ki.” Diyerek tepkisiz kalarak, tavır almayarak.
Bu ülkede; “namuslular da cesur olmadıkça”; haksızlık kendine yapılmasada madurun yanında namusuza tavır almadıkça, bu çirkef kuyuları toplumu zehirleyen devam edecektir.

Hasan Kaplan