TBMM’YE DAMGA VURAN KONUŞMA!  CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU: ‘HODRİ MEYDAN’

TBMM’de Başbakan Binali Yıldırım’ın “çocuklarının gizli off-shore hesapları olduğu” yönünde iddialara ilişkin verilen araştırma önergesi görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı. CHP’li Özgür Özel, AKP’lilere meydan okudu.

CHP Başbakan Binali Yıldırım’ın “çocuklarının gizli off-shore hesapları olduğu” yönünde iddialara ilişkin TBMM’de araştırma önergesi verdi.

GÖRÜŞMELERE ÖZEL’İN SÖZLERİ DAMGA VURDU

Araştırma önergesi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi ancak görüşmelere CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in sözleri damga vurdu.

“BİNALİ YILDIRIM BUNLAR DOĞRU DEDİ”

Görüşmeler sırasında söz alan Özgür Özel, “Binali Yıldırım böyle bir şey yok demedi. Bunlar doğru dedi. Çocuklarım vergi kaçırmadı da demedi. Vergi rekortmeni oldu dedi. Vergi kaçırmak için vergi cenneti ülkelerde hesap açtırmak ayrı şeyler” dedi.

“HODRİ MEYDAN”

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyoruz ki, biraz önce oy kullandınız, dışardaydınız, koşup “Ret, ret…” dediğiniz iş, bu mesele araştırılsın diyen bir önergeyi reddettiniz. Şimdi diyorsunuz ki “Araştırılsın, çıksın. Parti olarak da verdik önergemizi, önümüzdeki günlerde bir daha oylanacak. Genel Başkanımız her salı sizi çağıracak. Eğer kendinize güveniyorsanız, çiğ yemediyseniz, karnınız ağrımıyorsa kurun komisyonu, bütün liderlerin, bütün bakanların yurt dışı hesapları açıklasın. Hodri  meydan, hodri meydan, hodri meydan!”