CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Milletvekillerinin cezaevinde olduğu bir ülkede, demokrasinin kırıntısı bile yoktur. Türkiye, bu ayıbı taşıyamaz.”
Maltepe Cezaevi’nde tutulan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden Barış Yarkadaş, “Bu duvarın arkasına büyük bir hukuksuzluğu ve büyük bir demokrasi ayıbını saklıyorlar” diye konuştu.
“BU HUKUKSUZLUK UNUTULMAYACAK”
Cezaevi ziyaretinin ardından açıklama yapan Yarkadaş, Berberoğlu’nun bir yıla yakın bir zamandır tutuklu olduğunu belirterek, “Berberoğlu, 14 gün sonra yeniden milletvekili seçilecek. Ancak Berberoğlu’nun hukuksuzca tutuklanması 14 asır boyunca unutulmayacak” dedi.
 
YARGIYA ÇAĞRI
Enis Berberoğlu’nun bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Yarkadaş şöyle konuştu:
“Türkiye, 24 Haziran seçimine tutuklu milletvekileri ayıbıyla gidiyor. Demokrasi tarihimiz açısından utanç dolu bir zaman diliminin içinden geçiyoruz. AKP ise her şey normalmiş gibi davranıyor. Ne yazık ki; yargı da aynı sürecin bir parçası haline getirildi. Ancak biz yine de hukuka dönülmesi için çağrıda bulunuyoruz. Berberoğlu’nu serbest bırakın ve bu ayıba son verin. Maltepe Cezaevi’nin arkasına saklamaya çalıştığınız hukuk ve demokrasi ayıbı bir devekuşuna dönüştü. Onu herkes görüyor ve biliyor.”