Kayseri’de yaşanan 13 askerin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden (ÖDP) açıklama geldi.

ÖDP’den gelen Başkanlar Kurulu açıklaması: 

#Kayseri

Söz Bitti Ama Ölüm Bitmedi !

Vurulan Memlekettir ! Vurulan Kardeşliğimizdir!

Kayseri’de gerçekleşen saldırıyı kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz, hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Söylenmesi gereken çok şey söylendi! Yeter çağrısı her ölümün ardından defalarca yapıldı! Söz de bitti ama ölüm bitmedi. Yoksul, emekçi halk çocukları bombalarla, silahlarla ölmeye devam ediyor.

Ancak bugün bir başka şeyle karşı karşıyayız. Ülke, bombaların, silahların, intikam kavgasının içinde adım adım etnik bir boğazlaşmaya doğru sürükleniyor. Her saldırı etnik karşıtlığı körüklüyor. Her saldırı ülkemizi emperyalist merkezlerin tezgahında gelişen Ortadoğu’nun etnik ve mezhepsel çatışma dalgasına daha fazla yaklaştırıyor.

Bu saldırı etnik ayrışmayı derinleştiren, kardeşliğimizi vuran bir saldırıdır. Ülkeyi yöneten AKP iktidarı başta olmak üzere herkes sorumlu davranmalı, etnik bir boğazlaşmayı derinleştirecek adımlardan uzak durulmalıdır.

Büyük acılar içinde bırakılan memleketimizin geleceğine, kardeşliğimize, bir arada yaşama irademize sıkı sıkı tutunmanın zamanıdır. Bu zor günlerde tüm gücümüzle bunun için mücadele edelim.

Başkanlar Kurulu