Yusufeli’nde 4 gün arayla meydana gelen 2 ölümlü kaza Yusufeli Halkı’nı derinden üzdü. İlk kaza 6 Kasım 2016 Pazar günü saat 15.30 sularında Demirkent Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zeytinlik bahçesinde zeytin toplayan işçileri almak için köyden zeytinliğe gitmek için aracıyla dönmeye çalışan 49 yaşındaki Mustafa Sarıkaya, dönüş yapmaya çalışırken aracıyla uçuruma yuvarlandı. Kaza da Mustafa Sarıkaya hayatını kaybederken, aracın kapsının açılmamasıyla araca binemeyen kızı ve baldız ise şans eseri kurtuldu.

Kaza sonrası araçtan çıkarılan Mustafa Sarıkaya 7 Kasım Pazartesi günü gözyaşları arasında toprağa verildi. Ağabeyi Akbank Artvin Şubesi karşısında bulunan Yusufeli Kuzu Döner salonunda döner ustası olarak çalışan Gürsel Sarıkaya bu kazanın şokunu ve acısını yaşarken, bundan 10 yıl önde kaybolan ağabeyinin acısından sonra küçük kardeşinin hayatını kaybetmesiyle çok büyük acı yaşadığını belirterek;

10 YIL ÖNCE BENDEN 5 YAŞ BÜYÜK AĞABEYİMİN ACISINI YAŞADIM.

ŞİMDİ 10 YIL SONRA 5 YAŞ KÜÇÜK KARDEŞİMİN ACISINI YAŞIYORUM

“ Kardeşim Mustafa Sarıkaya henüz 49 yaşındaydı. 1967 doğumluydu. Benden 5 yaş küçüktü. Ama elim bir trafik kazası sonucu ne yazık ki kaybettik. Bundan 10 yıl önce de benden 5 yaş büyük ağabeyim kayboldu. Bir türlü bulunamamıştı. Hem ağabeyimin hem de küçük kardeşimin hayatını kaybetmiş olması beni derinden etkiledi. Dostlar sağ olsun. Acılar paylaşıldıkça azalıyor. Kaderde ne varsa maalesef o oluyor. Yapacak bir şey yok. Bize dua etmek kalıyor”. Dedi. Sarıkaya evli ve bir çocuk babasıydı. Sarıkaya henüz emekli olamamış, Limak Yusufeli Baraj inşaatında çalışıyordu.

4 GÜN ARAYLA 2 ÖLÜMLÜ KAZA

Öte yandan bu kazadan 4 gün sonra bir ölümlü kaza haberi Yusufeli Morkaya’dan geldi. Morkaya Kızıltepe Mahallesi sakinlerinden Türk Telekom’dan emekli Gürkan Özer, aracıyla köyüne gitti. Burada arabasını çalışır durumda durduran Özer, el frenini çekerek araçtan indi. Ancak elfreni tutmayan araç geri kaymaya başladı.

Sürücü Özer geri gelen araçtan son anda kaçmak isterken aracın altında kaldı. Araç içindeki 4 kişiyle birlikte Gürkan Özer’i ezdikten sonra Zeytin ambarına çarparak durdu. Hayatını kaybeden Özer’in Cenazesi 11 Kasım 2016 Cuma günü Yusufeli Merkez Camii’nde kılınan öğlene müteakip cenaze namazının ardından Morkaya Köyü’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Özer evli ve 3 çocuk babasıydı. Hem Mustafa Sarıkaya’ya hem de Gürkan Özer’e Artvin Post  ve Yolcuhaber olarak Allah’tan rahmet, Sarıkaya ve Özer ailelerine başsağlığı diliyoruz.

BU YOLLARDA KAZA OLMASI DEĞİL OLMAMASI MUCİZEDİR!

Her 2 kazanın en önemli nedeninin yolların dar, dik ve bariyersiz olmasından dolayı ölümlü kaza olarak kayıtlara geçtiğini belirten vatandaşlar; “ Artvin’in yolları maalesef kaza için birebir yapılmıştır. Karayolu, Tüneller, köy yolları hepsi tehlikeli yollar arasında baş çekecek yollar. Burada kaza olmasından çok olmaması bizce mucize. Sık sık kaza olmuyorsa bu Artvin şoförünün ustalığı sayesinde olmuyor. Artvin’e, Yusufeli’ne dışarıdan gelenler yollarımızdan çok korktuklarını, mecbur kalmadıkça

bir daha gelmeyeceklerini söyleyenleri çok duyduk. Ulaşım iyi değilse ne turizmden söz edebilirsiniz nede güvenli bir yaşamdan. Allah’a emanet yaşıyoruz.” Şeklinde konuşuyorlar.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK