Haber: Sami Özçelik

Bu yıl kış geçmiş yıllara göre erken başladı. Kar yağışı sonrası cadde ve sokaklar zor parkur haline dönüştü. Belediye bu konuda yetersiz kaldı. İnsanlar merdivenlerde, sokak ve caddelerde düştü. Kimi kolunu kırdı. Kimi bacağını incitti. Belediye ise kendi basın aracılığıyla yaptırdığı haberinde karla mücadelede başarılı olduklarını, ana arter ve sokaklarda sıkıntı olmadığını yazdı.

kis2aAncak vatandaş aynı kanı da olmadığını gerek mesajlarla, gerek sözle, gerekse şiirlerle dile getirdi. Birçoğu ise 2014 öncesinde Emin özgün zamanında Artvin’i hiçbir zaman bu şekilde görmediklerini dile getirerek, rahmet diledi. Kimi vatandaşlar ise Artvin’in bu halini eleştirmeyen, görmeyen, yazmayan basına sitemde bulundu.

Bazı esnaf işyerleri önündeki karı karı kendi imkanları ile temizledi. Kar temizliği yapılamayan yada eksik yapılan yerlere çöp kamyonu giremeyince çöpler birikti.

kis4aÖzellikle kaygan olan mermer merdivenler düşmeyi daha hızlandırıyor. Umuma açık merdivenlerin lastik şeritlerle yapıştırılmasını isteyen vatandaşlar, belediyeden bu konuda daha duyarlı davranmalarını istedi.

Artvin esnaflarından şair Hasan Akın, 9 Aralık Cuma günü Artvin’in en işlek caddesi olan İnönü Caddesi’nde kar zeminde ayağı kayarak düştü ve elini bileğinden çatlattı. Doktora giderek kolunu alçıya aldıran Hasan Akın, gördüğü ve yaşadığı anları dörtlüklerle dile getirdikten sonra sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından paylaştı. Şairin eleştirisi şiirle olur, Şairin sopası heceler, mısralar ve dörtlüklerdir sözünü hatırlatan bir şiirle hem yetkilileri uyardı hem de düşüncelerini dile getirdi. Şair Akın’ın şiiri şöyle;

SORMAK GEREK

Reklamla anonsla olmuyor beyler
Gidipte yerinde görmek gerektir
Buz olmuş her taraf vatandaş neyler
Bir yerlerden hesap sormak gerektir

Ana caddelerin Allah’lık hali
İnsanlar çaresiz kimde vebali
Nerde Belediye görmez mi Vali
Bir afet masası kurmak gerektir

Sağlı sollu araç kapanmış yolu
Kimi düşüp kırmış çatlatmış kolu
Hastane kayıpta düşenle dolu
Gidipte acilde görmek gerektir

Yollar yarış pisti merdivenler buz
Gelmedimi aklınıza dökmek tuz
Kolum çatlak umarım mutlu oldunuz
İllede kafayımı yarmak gerektir

Elinde çantası kucakta sabi
Söylenir bir kadın olmuş asabi
Sorumlusu kimse versin hesabı
Sözün arkasında durmak gerektir

Sahibi yok dinle Hasan kulundan
Nefret eder oldum Artvin ilinden
Düşmeyen ne anlar düşen halinden
Acıyı sabırla karmak gerektir.

kisa1