Haber: Sami Özçelik / Artvin

wp_20161224_007Artvin’de şehir içindeki cadde ve yollar her geçen gün deforme olması nedeniyle ulaşımda sıkıntılara neden oluyor. Çukurlar oluşuyor. Bu çukurlara su birikintileri doluyor. Araçların kaçacak yeri olmadığı için su birikintilerinden geçince kaldırımda yürüyen insanlara çamurlu pis suyu sıçratabiliyor.

İnönü Caddesi, Dolmuş durağı civarında bu göletler daha çok sıkıntıya neden oluyor. Vatandaşlar, genel olarak yeniden sökülüp, yapmanın uzun zaman alacağını, bu nedenle bozulan yerlerin tamir edilerek düzletilmesinin en kısa yol olduğunu belirterek, belediyenin bunu yapmasını istiyor.

MAHALLE YOLLARINDA DA SIKINTILAR VAR

Mahalle aralarındaki yollarda da aynı sıkıntılar var. Bunlardan birisi de Balcıoğlu Mahallesi Şehit Ömer Zeki Varan Sokakta yollarda oluşan çukurlar eriyen kar suları ile küçük gölete dönüşünce, Güversinler banyo yapmak için kullanmaya başladı. Mahalle sakinleri, “ Mahallemizin yollarında oluşan çukurlara kar suları dolunca göletçikler oluştu. İçine girip banyo yapıyor. Hayvan severler bu fotoğrafı çok sevecekler ama bir de araç sahiplerine sormak lazım. Kaçacak yer yok ki adamlar bu çukura düşmeden geçsin. Çukurlar kapatılsın.

ŞEHRİN MUHTELİF YERLERİNE GÜVERCİNLER VE SOKAK FAYDALANACAĞI KÜÇÜK HAVUZCUKLAR YAPILABİLİR

Ama demek ki burada bir şeyi daha öğreniyoruz. Güvercinlerin banyo yapacağı, su içeceği küçük havuzlar yapılabilir. Buradan en azından farklı bir şeyi ve önemli bir eksiği görmüş olduk. Belediyeden rica ediyoruz, farklı yerlerde güvercinler için böyle bir şey yapabilirler. Buradan sokak hayvanları da faydalanabilir.” Şeklinde konuştu.
ANA CADDELER ÇABUK KİRLENİYOR

Öte yandan karların erimesi ve çamurlu araçların caddelerde gezmesi sonucunda ana caddeler çamur ve pislik içinde kaldı. Ara merdivenler kirli ve kaygan. Buralarında itfaiye ile yıkanmasını isteyen vatandaşlar, “ Çok gezilen yerler çabuk kirleniyor. Bu yüzden görüntü kirliliği yaşanıyor. Arada bir de olsa kirlenme arttığında itfaiye ile yıkanmasında fayda var.

CADDELERİMİZE SİGARA İZMERİTLERİ ATILIYOR. HERŞEYİ DE BELEDİYEDEN BEKLEMEK OLMAZ!..

Son zamanlarda caddelerde çok fazla sigara izmariti görmekteyiz. Biz Artvin Halkı olarak buna alışık değiliz. Biz sigara izmariti yere atmayan insanlarız. Sokağa tükürmeyiz, tükürtmeyiz. Ama maalesef son zamanlarda bunları da görüyoruz. Birbirimizi uyarmalıyız. Her şeyi de belediyeden beklemek yerine biz kirletmemeye çalışsak, daha iyi olur kanısındayız.” İfadelerine yer veriyor.