tgffff

Redhack, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’a ait olduğu öne sürülen mailleri açıklamaya   devam ediyor.

Açıklanan bu e-postaların birinde Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın FETÖ’cü olduğu öne sürüldü.

Refhack tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a gönderilen bir e-postada kızı vasıtasıyla   Cumhurbaşkanı Erdoğan Fikri Işık hakkındaki ciddi Gülen Cemaati iddiaları konusunda ‘uyarılıyor’. Ayrıca Bakan Fikri Işık’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fethullah Gülen arasında “gizli anlaşma” olduğunu söylediği iddia ediliyor.

E-postanın yazıldığı tarihte Bilim, Teknoloji ve Sanayii Bakanı olan Fikir Işık’ın hakkındaki çok ciddi bu iddialara rağmen 24 Mayıs’ta eski pozisyonundan çok daha kritik bir mevkiye, Milli Savunma Bakanlığı’na atanması “ilginç” bir nokta olarak dikkat çekiyor.

Redhack tarafından sızdırılan e-posta şu şekilde:

Kimden: T. Yilmaz

Tarih:14 12 2014 07:53 (GMT+02:00)

Alıcı: Sumeyye Erdogan

Konu: Muhim ve acil

EsSelamu Aleykum, Sumeyye Hanim;

Sizinle ABD’den Urfali arkadas/komsularinizin araciligi ile gorusmustuk bir kez.

Sizin araciliginiz ile Sayin Baskana bir mesaj iletmek, bildiklerimi aktarmak ve uyarmak istiyorum.

Ben bir akademisyenim ve akademi dunyasinda olan bitenle daha yakindan ilgileniyor, bilgileniyor ve dertleniyorum.

Sayin Baskanin son siralarda yaptigi Rektor atamalari hakkinda ne kadar bilgilendirildigini bilmiyorum ama, bir taraftan FG ile mucadele deyip bir taraftan da kripto+kripto FG’cileri atamasini ogrenince hayret ve hayal kirikligimi gizleyemiyorum.

Bildigim bir rektor ve onu buraya tasiyan yapiyi ve tezgahi kisaca anlatmak istiyorum. Buradaki kisileri 1990’lardan beri tanidigim icin rahat konusabilirim.

Hersey Bilim-Teknoloji-Sanayi Bakanligina (BTSB) Fikri Isik’in atanmasi ile basladi. Bu kisi gecen sene Aralik ayina kadar kolunda “F.G.” imzali saatle dolasan, malum yeri ziyaret etmis, icazet almis birisidir.

ODTU’deki ogrencilik yillarinda az bir muddet Hakyol Vakfi evlerinde kalmis, sonra MGV ile irtibatta bulunmus olmasinin referansi ile milletvekili olmus, bakan olmustur. Ama 1990’tan 2014’e kadar kimdi, neydi diye hic bakilmamis anlasilan.  FG‘e ram olmus, onlar adina calismis, onlari Kocaelindeki dersanesinde desteklemis, 2011’de Kocaeli-Gebze civarinda FG’e yan bakan herkesi, rektorlerde dahil, tehdit etmistir.

2011 Gebze Yuksek Teknoloji Enst (GYTE) rektorluk secimlerinde FG’in adayi fizik profesoru Bekir’i aciktan desteklemis, karsisinda bulunan o zamanin Rektor Yrd’cisi, 2011-2014 Rektoru Orhan Sahini tehdit etmistir. Orhan Sahinin rektor secilmesinden dolayi FG direktifleri dogrultusunda GYTE’nin adini degistirmeye, ikiye bolmeye, boylece FG elinde arazisi bol ve kiymetli bir universiteye ulasmaya gayret etmis, Rektor Orhan Sahin hakkinda her ay bir sorusturma actirmistir.

2013’de Bilim-Teknoloji-Sanayi Bakani olduktan sonra guya bakanlikta, Tubitak’ta  FG ile mucadele goruntusu altinda, FG’ci oldugu asikar olanlari kripto FG’ci ya da kripto+kripto FG’ci tiplerle degistirmis ( Marmara Araştırma Merkezi-MAM Baskani Bahadir Tunaboylu, danismani Ali Ata ve ekibi gibi), alt kademelere ise FG’ci alimi yapmaya devam etmislerdir. Bu alimlarda kullandiklari ortu surekli olarak zamaninda Hakyol veya MGV ile irtibati olmus ancak daha sonra FG saflarina katilmis kisiler olmustur. Bunlardan Bahadir Tunaboylu ve Ali Ata’nin 1990-2000 ve 2011 arasinda ABD’de iken FG‘e bagliliklari, abilikleri ve destekleri gizlenmistir. Bu sadece bir ornek, bunun gibi niceleri var.

En son 1 ay once, bu ekip (Fikri Isik, B Tunaboylu ve Ali Ata) once Gebze Yuksek Teknoloji Enst’ nin adini torba kanun ile Gebze Teknik Univ (GTU) olark degistittirmis, ardindan da Haluk Gorgun adinda kendilerinin rahatlikla kullanabilecegi siradan birisini rektor yapmislardir.

Simdi ise GTU ve Tubitak MAM’daki basarilarini ornek gostererek, hatta FG ile Sayin Baskan aralarinda gizli anlasma oldugunu, “tavsan kac, tazi tut”, “iyi polis- kotu polis’ tezgahi oldugu iddiasi ile, ve “biz butun TR’nin kilcal damarlarinda bile variz” tehdidi ile erisebildikleri her kurum ve sirkette operasyonlarına devam etmektedirler.

Biz Sayin Baskanin samimiyetine inaniyoruz. Ama bu turlu hatalar daha ne kadar devam edecek, daha ne kadar kendi ayagimiza balta saplayacaklar? Kritik atama ve tayinlerde guvenilir bir 5-7 kisilik komisyon kurulup, bunlarin en az 3-5 safhalik analizlerinden sonra atamalar yapilamaz mi?