IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 100 kişinin katledildiği Ankara Garı katliamına ilişkin 36 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün başladı. Barış mitingi için toplanan kitlenin arasına giren iki IŞİD’li  canlı bombacısı tarafından gerçekleştirilen katliama ilişkin 36 kişi hakkında açılan dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili açılan davada yargılanan sanıkların 10 avukatı davadan çekilmek istediklerini talep etti. Ceza Mahkemeleri Kanunu gereği atanan avukatlar savunma yapmak istemeyerek mahkemeye çekilme taleplerini ilettiler. Mahkeme bu talebi ara kararında değerlendirecek.

Duruşmayı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, İstanbul Milletvekili Müslüm Doğan, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun da arasında bulunduğu bazı milletvekilleri, patlamada bazı üyeleri yaşamını yitiren CHP Malatya İl Örgütü temsilcileri, Ankara Barosunun da arasında bulunduğu bazı baroların yöneticileri ile DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 10 EKİM DER ve çok sayıda sivil tolum kuruluşu da izliyor.