16 yaşındaki bir kız, Aleyna Tilki. Bir barda; yani içkili mekânda şarkı söylüyor.

Hem hukuken yasak hem de vicdanen kabul edilemez bir durum. Yaşının dışında kadının eğlence metaı olarak sunulması başlıbaşına bir problem zaten.
Konu hakkında idari işlemler yapılmış. Olayla ilgili açıklama yapan ÇSGB Müezzinoğlu:
“Bu mekâna, bu ülkenin neticede dünyayı gören, belirli imkânları olan, bana göre belirli bir eğitimi de almış insanları geliyor.
Bu kişilerin, 16 yaşındaki bir çocuğun kendilerini eğlendiriyor olmasından ‘haz duyan’ bir duruşa isyan etmeleri lazım.” demiş.
*
Katılmamak mümkün değil; ama ortada iki ucu pis bir değnek var; bakan ortadan tutarak durumu kurtarma peşinde.
Değneğin bir ucunda, çağdaş geçineninden dincisine uzanan bir çizgide, sayıları hayli çok olan zengin sübyancı var. Bunlar, daha rahat avlanabildikleri için Çin Hindi’ndeki TAYLAND’a uzanıyorlar. Orada sabi-sübyanla günaha doyduktan sonra dönüyorlar.
Bunların DİNCİ geçinenleri umreye gidiyor, tövbe ediyor ve kendilerince sıfırlanıyorlar(!) Öbürlerinin zaten öyle bir derdi yok. Belki eşlerine pahalı hediyeler alarak günah çıkarıyorlar.
Bir de ufukları Türkiye ile sınırlı zenginlerimiz var. Bunlar Tayland gibi yerlere uzanamayacak yerli kart tekeler. Ceplerine para tomarlarını koyup yoksul evlerin kapılarına dayanıyor, 8-12 yaşlarındaki kız çocuklarını resmen satınalıyor, bilmem kaçıncı kuma yapıyorlar.
Bunlarla ilgili bir derdiniz var mı Aleyna’ya sahip çıkan Müezzinoğlu? Genç hanım Aile bakanınız bu konuda ne düşünür sahi?
Değneğin diğer ucunda iyice çulsuz ve o ölçüde de arsız, rezil abazanlar var. Onlar, nasıl olsa direnemez, ses çıkaramaz, diyerek en yakınlarındaki sabilerin bedenlerine dokunuyor, onları ömür boyu iyileşmeyecek biçimde yaralıyorlar.
Üstelik bu olayların önemli bir kısmı, milletin çocuklarını emanet ettiğiniz resmi-özel yurtlarda yaşanıyor.
Yoksa siz de “Bizim ensarların dokunduğu yerde gül biter. Hem bir kerecikten bir şey olmaz…” diyenlerden misiniz ki hiç sesiniz çıkmaz?
Yoksa Aleyna’nın iffeti alkole meze olduğu için mi değerli oluyor bakan bey?
Egemenlik alanınızda iffetine saldırılan çocukların saldırganları, alkollü olmadıkları için mi gözünüze batmıyor.
Bir kart tekenin 10 yaşındaki sabiye, düzme bir nikah ardından, abdest alıp iki rekat namaz kıldıktan sonra kılıfa uygun tecavüzde bulunması sevap mı sayılıyor?
Onun körpe bir eğlence metaı olarak kart tekelerin salyalı zevklerine alet edilmesi, sizdeki isyan duygularını tetiklemiyor mu? Ya asıl faaliyet alanınız…? Merdiven altı imalathanelerde sigortasız, boğaz tokluğuna çalıştırılan başka Aleyna’lar, Merve’ler.
Onların körpecik bedenlerinin, ruhlarının, emeklerinin, birilerinin pis çıkarlarına alet edilmesi, vicdanınızda etki bırakmıyor mu?
Yoksa başlarının örtülü olması, sorunlarının çözümü için yeterli midir gözünüzde?
*
Bal gibi biliyorsunuz ki konu Aleyna’lar değildir bakan bey. Aleyna’ların istismar edilmesi değildir derdiniz. Aleynaların erkek kardeşleri bile umurunuzda değildir sizin.
Bunu, hakkındaki gensoru reddedildikten sonra eski bakanınız ‘Bir kerecik Sema’yı tebrik için kuyruğa girdiğinizde göstermiştiniz zaten.
Derdiniz, sayısıni ikiye indirdiğiniz haramlardan alkolledir sizin. Aleyna’ların parayla, güçle sarhoş olanların oyuncağı, zevk metaı olmaları sizin için asla sorun teşkil etmez.
*
Yeterki alkolle sarhoş olanların mezesi olmasınlar.