“Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkiliyen başka bir neden olmaksızın……..işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda ceza açıklamasının geri bırakılmasına, ceza verilmiş işe, infazın ertelenmesine karar verilsin. Zaman aşımı süresi (5 yıl m.g) içinde failin kusuruyla evliliğin sona ermesi halinde karar açıklansın, ceza infaz edilsin.”

Bu akşam (17 Kasım 2016) TBMM’de görüşülerek kabul edilen torba yasaya, son anda AKP’lilerin teklifi ile eklenen bir maddenin özetidir bu.

Dikkat buyurun; cebir yok, tehdit yok, hile yok, iradeyi etkiliyen başka neden de yok. Ya ne var? ‘Samanlığın seyran’ hali var. ‘Alan memnun satan memnun.’ Faili, mağduru mu olur bunun?

Ve elbette ki bu durumda biz üçüncü kişilere, özellikle de AKP’li vekillere; faili, mağduru tartışmak değil, başka bir şey yapmak düşer.

Ama, niyet başka olunca birileri sinekten yağ çıkartırcasına, durumdan vazife çıkarıp, tecavüzcülere yasal koruma ve meşruiyet sağlamak için harekete geçiyor.

Masum bir eylem (cebri, şiddeti, tehdidi, hilesi olmayan) tarif ile, (konumuz itibarıyla) ‘tecavüze’ denk düşen bir eyleme ilişkin kavramlar (fail,mağdur) üzerinden (adını fail kavramının içine gizleyerek) tecavüzcüye bir zırh giydirme çabasıdır bu…

“Evlilik faiilin kusuruyla sona ererse” ceza infaz edilecekmiş… Evlilik mağdurun kusuru ile sonlanırsa n’olacak? Bunun için bir düzenleme yok. Bu durumda belli ki mağdura, “ eee sende sabredip evliliği bozmasaydın. Şimdi ne halin varsa gör” denilecek.

Mağdur kusurlu ise; töre, aile, mahalle her ne ise işte o baskı ile yaptığı bu mecburi evliliği içine sindiremediği için kusurlu davranmış olabilir veya evliliği bozmak isteyen faildir, kendisi kusurlu görünmemek için mağdura baskı yapıp onu kusurlu olmaya zorlamış ve kusurlu  duruma düşürmüştür.

Bu durumda n’olacak???

Bu zihniyete göre, bunlar önemli konular değildir.

Yeter ki tecavüzcüye bir halel gelmesin…

AKP çoğunluğu sayesinde, artık tecavüz suç olmaktan çıkmıştır. Atış serbest yani!!!

Ne diyelim….

Tecavüzcünüze Allah sağlık ve bel kuvveti versin…

Tercavüzcünüz bol olsun!!!