İŞİD VE PC OYUNLARI

İŞİD de terör örgütü demek İŞİD in karakterini tek başına ifade ediyor mu? Bence etmiyor. İŞİD yalnızca terör örgütü değil, öldürme içgüdüsüyle hareket eden, katillerden oluşan, bir katiller sürüsü, katiller örgütü.
Terör örgütünün de teröristinde bir hedefi vardır.
Vikipedi, özgür ansiklopedisinde
“Terör ya da terörizm, siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir.” diyor
Bu tanımdan hareket edersek, İŞİD bu tanıma uyuyor.
Dünyanın dört bir yanından gelip İŞİD’e katılan her dinden, her ulustan, her ülkeden genç insanları İŞİD’e çeken ne?
İŞİD’e katılan Arap, Türk, Kürt, vb. İslam kültüründen gelenleri bir derce anlamak mümkün. İslam’ın emri olan şeriatı hâkim kılmak vs.
Peki, İŞİD’e katılan İngiliz, Fransız, Alman, Avrupa’nın farklı ülkelerinin yurttaşları, hatta Japonları, Çinlileri nasıl açıklayacağız. Bunların çoğu İslami bir geçmişe de sahip değil. İslam’la tanışmaları İŞİD ile tanışmalarıyla aynı anda oluyor çoğunlukla. Şeriat nedir? İslami yaşam nedir pek bildikleri, hatta buna inandıkları bile şüpheli. Bunu umursadıklarını da sanmıyorum.
Durum böyleyken farklı ülke, farklı inanç ve kültürlerden bu genç insanları İŞİD’e çeken ne?
Öldürme içgüdüsü.
Evet, öldürme içgüdüsü.
Peki, böyle vahşice öldürme içgüdüsü nereden geliyor? Bu gencecik insanlarda bu öldürme içgüdüsü nasıl oluştu?
Bilgisayar ve yazılım devleri daha çok kazanmak için dünyada katiller yarattı. Hem de sayıları milyonlarla ifade edilebilecek bir katiller ordusu.
İŞİD saflarına katılan bu insanların yaşlarına bakın. Çoğu onlu, yirmili yaşlarında. Hepsi bilgisayar çağında, bilgisayar oyunlarıyla büyümüş, yetişmiş gençler. Hani şu bol öldürmeli, kanlı bilgisayar oyunları var ya. İşte, o oyunlarla büyüyen kuşak. Yıllarca sanal âlemde bol bol öldürdüğü, sanalda bol bol tatmin ettiği ya da etmeye çalıştığı öldürme içgüdüsünü reelde, gerçekte yaşama duygusu olabilir mi?
Bilir mi? Değil tamda bu.
Masum, sanal, eğlence sandığımız o oyunlar, şimdi insanlığın en büyük sorunlarından birini yarattı. Öldürme tutkusuyla yanıp tutuşan bir katiller sürüsü.
Hala da yaratmaya devam ediyor.
Dünya bilişim devleri için asıl olan kazanmaktır.
Çok. Daha çok kazanmak. Daha çok daha çok kazanmak.
Kapitalist sistemde; asıl olan para, asıl olan kardır. İnsan dediğin nedir ki.

Hasan Kaplan