Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Başkanlık sistemini getiren anayasa değişikliğinin referanduma götürülme kararının ardından “Hayır” kampanyası yürüten CHP’li gençlere Maltepe Zümrütevler’de silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Muharrem D. isimli bir genç vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralandı.

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilen Muharrem D.’nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırıya tepki gösteren CHP’li vekiller,“ Bu saldırıyı gerçekleştirenleri bulmak iktidarın namus borcudur. Dün beyaz toroslar kullananlar bugün ranger marka araçlarla geliyor” dedi.

Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde önceki gün akşam CHP’li gençlerinde aralarında bulunduğu bir grup, “Hayır diyenler Zümrütevlerde buluşuyor” isimli afiş astığı sırada bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Asılan afişleri yırtan kimliği belirsiz kişiler, gençlere  afiş çalışması yapanlara kimlik kontrolü yapmak istedi. “Polis gazetesi” yazılı kimlik kartı taşıyan kişiler, gençlere kimlik kontrolü yapmak istedi. Gençlerin tepkisi üzerine olay yerinden uzaklaşan gruptan bazı kişiler, CHP’li gençleri evine kadar takip ederek site güvenlik görevlilerine burada oturup oturmadıklarını sordu.

Site güvenlik görevlisinin yanıt vermemesi üzerine şüpheliler ayrıldı. Daha sonra bir arkadaşını evine bırakan ve kendi evine dönmek üzere olan Muharrem D.’nin aracına ateş açıldı. Saldırıda Muharrem D., vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralandı. Muharrem D., Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılara ameliyata alındı. Muharrem D.’nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırının ardından CHP’liler hastaneye akın ederek saldırıya tepki gösterdi.

Sokaklarda sürek avı 

Muharrem D.’yi hastanede ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “ Maltepe Zümrütevler’de afiş çalışması yapan arkadaşlarımızın eşgalini tarif ederek adeta sürek avı başlatıldı. Numan Kurtulmuş’un ‘İsteyen istediği kampanyayı yapacak’ sözlerinin ardından 24 saat geçmeden bir arkadaşımız aracında silahlı saydırıya uğradı. Bu şahıslar İstanbul’un göbeğinde CHP’li gençleri çeviriyor ve kimlik soruyor. Biz bu saldırıyı yapanların ortaya çıkarılmasını ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bunları bulmak ve tetiği çektirenlerin hesap vermesi iktidarın siyasi namusudur”dedi.

Yarkadaş, hayır oylarının arttığının ortaya çıkması ile bu tür provakasyon olaylarının artabileceği uyarısını yaparak,“ Bu saldırı toplumu kamplaştırmaya ve ötekileştirmeye hizmet etmekte. Hiç kimse Türkiye’yi kaosa sürekleyecek girişimlere izin vermemelidir. Referandumu terörize ederek kamplaşma yaratmak ve ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin planlarını boşa çıkaracağız”diye konuştu.