Bazen hani düğümlenir ya boğazınız, dolu-dolu olur, tıkanır ve küfürleri sıralayamazsınız! Nereden başlayacağınızı bilemezsiniz ha sinirden! Türlü yavşaklık, aşağılıkların ortasından sıyrılıp, tam da orta yerinde insanlığın, kaybedesiniz gelir evreni! İnce bir kibrit çöpünde!

Son olarak Van’da, özel bir hastanede, 40 günlük bir bebeğin, istismar sonucu öldüğü rapor edilmiş! Haberleri daha yeni başladı medyada yer almaya… Anne 15 yaşında! Bir çocuk, bir bebek ve insanlık, yaşam, dünya, evren…

İlk dakikada, “Eğer Van’daki olayın zerresi doğruysa kimse çıkıp, dinden-imandan-ahlaktan-düsturdan-haktan-hukuktan-düzenden söz etmesin! Hatta lanetlemesin!” Demiştik!

Ve maalesef doğruydu… Ve hala aynı duruştayız. Bu memleketin bu halinden sorumlu olanlar, öncekilerde olduğu gibi… ‘Bana sağcılar cinayet işliyor’ dedirtemezsiniz, diyenler kadar… Sorumludur! İktidarı da, muhalefeti de.

Son 2 yılda 107 bebeğe tecavüz edildi. Tecavüzcülerin 98’i serbest, 9’u tutuklu. İşte 15 yıllık hükümetin toplumu!

Kadınları, çocukları, erkekleri, yurtları ve dahi cümlesini hesaba dahi katmıyoruz! Bakın bir etrafınıza… Hırsızlara, tecavüzcülere, gaspçılara, pedofilicilere,din tüccarlarına, sahtekarlara… Bakın bir neciler, nerelerden yetişmeler? Korkmayın la, bakın kimdirler he! Rize’den de başlayın, ucuna dokundurun!

Not düşülmüş tarihe… MÖ 77 bin, insan taşlara çizgiler oydu! MÖ 30 bin, mağara içine 2000 hayvan resmi çizecek kadar gelişmişti insan! MÖ 4 bin, Mezopotamya uygarlıkları! Şimdi, MS 2017… Neredeyiz?

Hiç yorum ve ön girizgah yapmadan… Adaletin bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye’de yargıya güven yok” demiş… Sanki ülke babasının çiftliği! Aha işte buyurun!

Hele bir yanda terör, diğer yanda şehitler; sınır ötesinde askerler yakılıp ülke ateşe atılırken nedir bu ‘Hamsi Şenliği”-“Kar Festivali” coşkusu? Ayder’deki ‘kardan adam şenliğine’ Rize meydanından kaldırılan Atatürk Anıtının kardan benzeri damga vurmuş! Herhalde mesaj da alınmış!

Yetmiyor tabii ki… Tedavüldeki kağıt paralardan birer tane alın elinize, toplayın… Etti mi size 100 ABD Doları? Doluyor mu, dolmuyor mu bakın! Son kur oynamasını es geçin…

Siz de gördünüz mü ne için ‘Güçlü Türkiye’ sloganını keşfetmişler diye… Demek ki Türkiye ‘güçlü’ değilmiş!

Elbette yani… Ergene konan davadan yargılanan emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen not düşmüş… “Dün başkanlık yokken, 2 üsteğmen 10 astsubayla gittiğin kayalığa bugün omzu yıldızlar geçidi general ve amirallerinle gidemiyorsan arıza sistemde değil, yönetenlerdedir.” Demiş…

Niye? Çünkü, Ege’de 18 adaya el koyan Yunanistan’la aramızda gerginlik çıkan Kardak Kayalıklarına gitmek isteyen T.C. Genel Kurmay Başkanı, Yunan askeri botunun tehdidi ve taciziyle karşılaşmış! Gerisi hikaye artık!

Ne diyor bazıları? Başkanlık gelince terör bitecekmiş! Peki şimdi kim engel oluyor? Nedir sorun! Nasıl bitecek?

Tabi bu arada, ‘zevatı troller’ hayırlı haberler gönderiyor, çama yapıyorlarmış! Ancak, malum terör örgütleri, ayrılıkçı olanı, saçılım sürecinde verilen destek için; ne istediniz de vermedik için fetöring; ‘asi ve öfkeli gençlik’ için de ‘kafatasçı’ olan terör örgütleri ‘evet’ diyeceğini açıklamış! Terör kimden yanaymış peki?

Henüz kampanya ısınmaları yapılırken, 10 günü aşkın süredir TBMM’den geçen değişiklik teklifi nedense hala Cumhurbaşkanına gönderilmemiş ve Meclis’te bekletiliyormuş! Açıklamalara göre 1-2 Şubat’ta gönderilecekmiş!

Ama öncesinde Cumhurbaşkanının hazırlık programı geldi. Belirtilene göre, devlet imkanlarıyla 40 ilde meydana inecekmiş Sayın Cumhurbaşkanı, kural ve teamüllere aykırı olarak… Oysa muhalefet OHAL cenderesi içinde!

İşine göre demokrasi’ denir mi buna ‘ileri demokrasi’ yerine… Sizce? AKP kurucusu eski bakan Abdullatif Şener, “Bu anayasa milleti kandırmaca ve Türkiye’yi yok etme tezgahı” diye uyarıda bulunmuş!

Nedense 15 senedir insanlar devlet için yaşayıp, devletin gelirini arttırırken, halk hep borçlanmış! Neden acaba?

Oylama başladığında AKP’de en az 120 vekilin gelecek dönemde olmayacağını öngörmüştük! Sonrasında verilen arada vekillerin masraflarıyla ilgili açıklamalar geldi. CHP’li vekilin 1.2 milyonluk telefon ve iletişim giderleri tartışıma yarattı! Tüm Milletvekillerinin, milletin aslına ödetmeye çalıştığı harcama ve faturaları ile içerikleri tümden açıklansın! Ve artık herkes kendi faturasını ödesin!

Geldiğinde sevindikleri ve bel bağladıkları Trump, Müslümanları aşağılayıp, ülkeye giriş yasağı getirmeye çalışmış… Kimsenin sesi çıkmıyor! Kapitalizm pirana gibidir kendinden olmayanı yer bitirir işte.

Ahmet Şefik de sorgulamış: “Trump’ın Müslümanlara karşı ırkçı kararnamesi için ABD’de halk sokakta, dünya ayakta iken, Türkiye’de her fırsatta sert açıklamalarına tanık olduğumuz saray ve iktidar neden suskun?”

Bunlar olurken Çin, “ABD ile savaş artık pratik bir gerçek” açıklaması yapmış! Suriye’de neler yaşandığı ise belli değil. Ne kadar çok benzeşme var Ortadoğu’da!..

KTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Rum topraklarının bir miktarı iade edilebilir. Adadaki asker sayısı azaltılabilir” demiş! Ne oluyor?

Yurt sınırlarını beklemekten aciz, askerliğini dahi yapmamışlar sokaktan, yurttaşlıktan söz ediyor! Arap, sıcak para akışını kesip, posta koyar! Yunan, darbecileri iade etmez, 18 ada işgal eder! Aşiret, 1 kedi dahi vermez, koridor yarar! Sonra? Numan Kurtulmuş, ‘evrim çürümüş bir teori’ der, kendini inkar eder. Oysa kendi nasıl da evrim geçirmiş!

Hemşin’deki HES’e iptal gelmiş, Fındıklı’da süreç başlatılmış! Son 5 yılda, HES’lere verilen bütün ÇED Olumlu Raporları, tümden hukuksuz ve şaibelidir! Daha önce verilenlerse aynı zamanda akıldan da yoksundur!

Bunun için dereler özgürdür, özgür akacak… HES’lere, nükleere, termiğe, taşocaklarına, madene… Deniz dolgusuna da… Hayır!

#Hayırlı İşler!