Karga Gak Demeden
Ömer ŞAN

İki Rizeli, biri İstanbul’un Milletvekili, Meclis’te çayı ve Çaykur’u tartışıyor… Çayı ve Çaykur’u, geleceğini, gelişmeleri merak edip, üretici-tüketici, sanayici, sivil toplum örgütlerinin merak ettiklerini, iddiaları soruyor…

Rize’nin vekili, İktidar kanadından olanı yanıt veriyor, gelmiş-geçmiş iktidarların edasıyla… Şeytan’ı sokuyor ortaya! İşte asıl mesele buradan başlıyor esasen.

‘Şeytan bunun neresinde’ demeyin… “Ben Müslüman’ım. Ramazan’da, şeytanlar bağlanmıştır, inşallah Bayramdan sonra şeytanlar çözüldüğünde sana o zaman cevap vereceğim” diyerek, mevkidaşına ‘manasız’ tepki gösteren vekil açıklasın!

Hani, ‘Çaykur’u ve çayı siyasete alet etmeyin’ deyip de, dini-imanı siyasete gömülü, bilmedikleriyle yalan-yanlış siyaset yapan, her şeyi ve yol arkadaşlarının deyimiyle ‘ipleri elinde tutup’ kendi mekanizmasını oluşturmanın hesabını yapan siyasi şahıs bu… Dahasına değinmeyelim bile.

Şu, ‘şeytanlı’ ifadelerine girmeye gerek yok! Zaten kendi kendini izah etmiş cümleleriyle, bilememiş!

Önce Tunceli’nde ve ardından Şırnak’ta yaşanan 2 helikopter kazası… 25 Şehit ve devam eden terör belası! Tartışma ve ince ayrıntıları çok konuşulacak… Kazanın şekli, öncesi ve hele…

Unutmayın… Medyada gösterilen ve kamuoyu penceresine konan hiçbir şey, göründüğü gibi değildir! Sadece ipuçları vardır, siz birleştirirsiniz!

Tam da bu arada Katar’a uygulanan ambargo haberi gelmez mi ajanslardan… Daha çok ‘Katar’lanacaktık oysa ki! Trabzonspor tesislerinin açılışından Çamburnu’na ve hele ki Varlık Fonu A.Ş.’deki Çaykur’un durumuna kadar… Bir de banka katılmış ya Q’süne! Katar’a kim ne qatar hep birlikte göreceğiz artık.

Olan, Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Qatar’da açılan askeri üsse olacak gibi bu gidişle.

Bu arada Trabzonspor’un Rizespor’a yaptığını konuşmayacağız hiç! Baştan ifade etmiştik, bu takımı bu duruma getirenler hesabını yapsın önce.

Mesela, sezon başından beri bu takımı bu hale düşürenlere ses çıkarmayanların, Ligin son haftasında destek yürüyüşü düzenlemesi ilginçti!

Nihayetinde, Kulüp olmaktan çıkarılıp şirketleştirilen Ç.Rizespor, oynadığı maçlarda aldığı sonuçlarla taraftar ve kamuoyu nezdinde zaten küme düşmüştü!

Geçmişiyle ülke futboluna önemli katkılar sunan bu güzide Kulübün bu hale getirilmesi, takımının ise bu hallere düşürülmesi kabul edilemez!

Ancak yine de unutulmamalıdır ki, Mondros Ateşkes’iyle, Almanlar yenildiği için biz de yenik sayılmıştık bir zamanlar… Şimdi de aynı durum oldu gibi! Trabzon yenildi, biz de yenik sayıldık, düştük kümeye. Diye not düşmüş M.Ali Uzun…

Hani demişti ya baba oğullarına… ‘Hastayim dedum-dedum inanmadunuz, şimdi ne oldi?..’

Dünya Çevre Günü ve haftası kutlanıyor… Çevreciler ve yaşamı savunanlar yargılanıyor, birileri ise fidan dağıtıp, gün kutladığını zannediyor, çevreyi ve yaşam alanlarını katlederek hem de…

Yaş çayda kampanya ilerliyor, neredeyse rekoltede yüzde 30 civarında düşüş hesaplanıyor, birileri çıkmış nağmeler düzüyor… Özel firmalar, Çaykur’un kısa vadeli randevu ve kontenjan uygulamasıyla 175’lere indirdiği fiyat 210’a kadar çıkarmış, birileri seviniyor!

Demek ki fiyat 250’nin üzerinde olmalıydı ama son yılların en düşük oranı verildi çaya…

Bu arada, bölücü terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlar, şehit haberleri bir yanda dururken, darbeci terör örgütüne karşı operasyonlar da devam ediyor, tutuklama ve gözaltılar derken siyasete neredeyse bulaşılmıyor!

Topbaş’ın ‘uyku apnesinden’ bırakılan damadının ardından, Yunancayı anadili gibi konuşan Arınç’ın da damadı tutuklanmış! Hala aktif görevde olanlar ve yakınlarına dokunmak yok! Yakınları ‘abla-abi’ olanlar dahil!

Hele bir de sürekli eleştirilen CHP’nin ‘terör örgütlerinin ve darbe girişiminin araştırılmasına’ yönelik verdiği önergelerin TBMM’de AKP-MHP işbirliğiyle reddedilmesi…

Ardından, İçişleri Bakanlığınca Resmi Gazetede yer alan ‘vatandaşlıktan çıkarma’ listesinde yer alan isimlerin önceliğine bakınca, terör örgütüne keyif bağışlanıyor gibi!

Tam da bu arada hem de Ramazan’da birileri çıkıp, ‘haram parayla hacca gidilir’ fetvası veriyor, mehter çıldırıyor.  Eski Başbakan Binali Yıldırım, ‘ekonomi iyiye gidiyor’ açıklaması yapıyor uluorta yere…

Çok önceden feyiz almış yazmışız köşemize… Hadi karpuzu anlarsınız dibine vurup… Hıyarın yarısını kırıp tadına bakarsınız! Ama akıl, bilim, mantık ve gerçekler hıyar yada karpuz değil ki!

Ömer Hayyam koyuyor noktayı bir de… “Yaşamanın sırlarını bileydin/ Ölümün sırlarını da çözerdin;/ Bugün aklın var, bir şey bildiğin yok!/ Yarın, akılsız, neyi bileceksin?”

Veysel, demişti ya ‘Şeytan bunun neresinde/ İçinde mi, dışında mı/ Püskülünün ucunda mı’ diye her yerinde bunların! Bayram’dan sonra göreceğiz bağlı mı, bağsız mı?