Karga Gak Demeden
Ömer ŞAN

Soru, öğrenmenin en iyi yollarından biridir. Aklı, zihni ve hatta fikri netleştirip dinlendirir! Kimsenin soru sorduğu yok ha bu arada? Sorulması gerekenlere sorular sorduruyoruz! Sorgusuz sualsiz veya sorusuz, sorgusuz bir hal aldı toplumsal düzen…

Deli Derviş gönderme yapıyor… AKP’nin bir Milletvekili, “Türklüğümün bir faydasını görmedim” demiş… Her ay 23 bin Lirayı cebe indirirken de mi görmedin! Diye yapıştırıyor, biz de ekliyoruz, harcırahları ve komisyonları da mı yetmedi? Yetmiyor elbette ki, doymuyor!

Resmi adıyla FETÖ/PDY’nin darbe girişimine karşı açılan davalar devam ediyor. İlginç ifadeler kullanılıyor, hem çelişiyor ve hem de bugüne de işaret ediyor. Yani hala siyasetteki uzantıları ve dahası etkili ve yetkili görevlerde olanları da işaret ediyor.

Girişimin hemen ertesindeki sayımızda, burada mutlaka bir Rizeli parmağı olacağı önsezimizi aktarmış vurgulamıştık. Nitekim görünen en önemli sanıklardan biri de Rizeli. AKP milletvekili ve eski genel başkan yardımcısı ve hatta şu 1 milyon dolarlık rüşvet iddialarının muhatabı Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Tümgenerallik terfisi onaylanmış ve hatta Genel Kurmay’daki, Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanlığı görevine getirilmişti, iddialara göre! Savunmasında, Akın Öztürk’ü, G.Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın çağırdığını ifade etmiş. Akar’la beraber aynı helikopterle Çankaya Köşkü’ne nasıl çıktığı da muamma!

Hele AKP içindeki yüksek görevli isimler, bir dönem verilen tepkiler, ortaya konan deşifreler, ‘milletvekili’ kadrosu, eşleri abla olanlar, baylok kullanan bakanlar… Cumhurbaşkanı boşuna, ‘tek başıma kaldım’ dememişti!

Bütün bunların yanında çok da ilginç gelişmeler yaşandı son bir haftada… Özellikle de bu konuda…

‘Balyoz ve 28 Şubat Kumpas Davaları’nın mağduru emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, kızının evinde kalp krizi geçirdi ve 9 Ağustos’ta yaşamını yitirdi. Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası verilen, 2003 yılındaki plan seminerinin gözlemcisi Özkılıç, 28 Şubat davasında da tutuklu yargılanmıştı.

Varan 2- Dönemin Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı (EDOK) Korgeneral Metin İyidil’in de sanıkları arasında olduğu, 7 sanıklı 15 Temmuz darbe davasına devam edilirken İyidil, cezaevinde fenalaşıp hastaneye kaldırıldığı için duruşmaya katılamadı. İyidil, aynı zamanda AKP döneminde milyar dolarlık ihaleler alan Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir’in de kayınbiraderi.

İlginç 3- 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin yakalanmasını sağlayan Yüzbaşı Şevket Soyer (36), 7 Ağustos’ta İzmir Foça’daki kazada hayatını kaybetti. İzinli olarak eşi ve çocuğuyla Foça’da bulunan ve sabah saatlerinde otomobiliyle Aliağa’ya giden Soyer, Yeni Foça sahil yolunda bilinmeyen bir nedenden dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybetti ve 30 metrelik uçurumdan aşağı uçtu. Jandarma ve ambulans olay yerine geldiğinde Soyer’in öldüğünü belirledi. Kazanın şüpheli olduğunu söyleyen Soyer’in yakınları, devletin bu olayı detaylı bir şekilde araştırmasını, kaza mı, suikast mi olduğunun belirlenmesini istedi.

Yetti mi yetmedi… Tam da bu aşamada Sayın Cumhurbaşkanı, “Artık parlamenter demokrasi yok” demiş. E hani Anayasa değişikliği ile parlamento daha güçlü hale geliyordu? Ne oldu şimdi?

Olur mu?…Olmaz! Cumhurbaşkanı Rize’de ‘Ayder’e ithafen, ‘mahvettik’ diyerek, kentsel dönüşüm mesajı vermişti ya Uzungöl’ü de göstererek… Hemen ardından ayrılmaz ismi Orman ve Su İşleri Bakanı, V.Eroğlu, yaylalarında yüzyıllardır gelenek-göreneklerini koruyup buraları var eden köylüleri/yaylacıları 2işgalci’ ilan etmişti…

Yani bu açıklamalara göre yüzyıllardır üreterek var ettikleri toprak ve yaşam alanlarında işgalci sayılan köylü yaylacılar artık kentsel dönüşümle ihya edilecekmiş!

Daha da ilginci tüm bu açıklamaların hemen ardından Maçka’da terör saldırısı geldi! Gencecik bir beden, 15 yaşındaki Emir Bülbül ve hayatının baharında bir genç daha, astsubay Ferhat Gedik şehit düştü! Terörden kimler besleniyorsa lanet olsun… Peki, buralarda kim işgalci?

‘Evet çıkarsa terör biter’ diyen siyasilere, geçen 4 ayda niye terörün bitmediğini soramayıp şehitlere ağıt yakan tüm yandaşlara siz yakıştın terimi!

Tescilli Atatürk düşmanı Nuri Pakdil, büyüdüğü yıllarda ‘Allah’ demenin yasak olduğunu uydurmuş! İsmail Saymaz’ın notuna göre oysa Pakdil, 1934’te doğdu. Elmalılı Hamdi Yazır, Atatürk’ün talimatı ile ilk Kur’an tefsirini 1936’da yayınladı. Terim yakıştırmaya devam…

Ve alın size bir takım enkaz rakamları… 16.kuruluş yılını kutlayan AKP’nin 14 yıllık iktidarlarında fuhuş yüzde 790, cinsel taciz yüzde 449, çocuklara cinsel istismar yüzde 434 arttı!

Devamında… İŞKUR verilerine göre Temmuz’da kayıtlı işsiz sayısı geçen yıla göre, yüzde 26,2 artmış. CHP’li Faik Öztrak soruyor… Kredilerin yüzde 22,4 arttığı dönemde, Teşvik ve KGF kredileri nereye gitti?

Ve biliyor musunuz… 1999’da geçici vergi olarak hayatımıza giren ‘Deprem Vergisi’ni 18 yıldır ödüyoruz! Cebimizden 60 milyar Lira götürdü çıktı ve bu yılsonunda 63 milyar Lirayı bulacak. Nereye gitti bu para?

Daha sonrası… Hiçbir şekilde izlemediğim ve hiç izlemeyeceğim TRT için benden kesilen vergi/harçlarla para ödenen hiçbir yavşağa hakkımı helal etmiyorum!

Şaka gibi ama değil! ÖSYM sonuçları yanlış açıklamış! Yeni düzenlemeye göre 1100 adayın yeri değişti, 1499 kişi açıkta kaldı. Hani bir ara da birileri soruları mı çalmıştı? Neydi, anımsayan var mı?

Bu da emperyalizmin beşiği Avrupa’dan… HIV virüsünün anneden çocuğa geçişini durduran bir ilacı, tüm dünyaya parasız dağıtma teklifi, AB Komisyonunca oy birliğiyle reddedildi… Soru mu demiştiniz?