Karga Gak Demeden-29-08-2017
Ömer ŞAN

Nereden bakarsanız bakın, toplumun yarısından fazlası kendini dam üstünde zannediyor! Öyle tekerlemedeki gibi ‘saksağan’ bile yanına yanaşamayacak cinsten!

Aslında kimse hiçbir şeyi unutmuyormuş gibi yapıyor ama unutmuş gibi davranıp, kısmen de salaklığa yatıyor… Varsa yoksa çıkar, rant, ince hesap! Sonra da kazma, sapından kelli, nere gelirse…

Gazetecilik, adı üzerinde gazete çıkarmak için yapılan mücadelede ‘habercilik, muhabirlik’ ile özdeşleşmiş, bununla birlikte ilkelerini oluşturmuş ve çizgilerini çizmiştir!

Bunu, bu durumu… Demokratik sistemlerdeki, ‘denetleyici/eleştirici’ kuvvetini/gücünü eğer çıkar/menfaat ve yandaşlık/yalakalık için kullanır/kullanmaya kalkarsanız açık ve net argo deyimle, ‘şamar oğlanına’ dönersiniz! Parayı veren düdüğünüzü çalar/zilinize basar…

Eskilerden kalan, ‘Barrack’ım Obama’m’ın parmakla ‘gellediği’, ‘stratejik derinlik’ uzmanı Davut’un Ahmet, çıkmış sahneye, Hadise’nin ‘Konyalım’ türküsüne nazire yapmış! Yok efendim, ‘Konya’nın mübarek ismi’ imiş de, hedef alanlar ‘kripto’ imiş ne? Eee, ne oldu şu ‘inali’ durumları?

Aylardır tartışılan ‘siyasi ayaklar’ kokmaya başlayınca mı kükremeniz geldi? Hani, Girit göçmeni Manisa dolaylarından, Yunan kaçkını Menemen canisi ‘Derviş Memet’in 4.göbekten torunu Bülent A. beyefendi, Ankara bebesi İMG’ye bir şeyler çakıyordu?

Yalandan ‘suikast’ komplolarıyla ülkenin en mahrem ve güvenliğinin merkezi, Seferberlik Dairesine, ‘Kozmik Oda’ yaftasıyla girip, milyonlarca gizli belge ve bilgiyi CIA ve düşman potansiyelli diğer istihbaratlara sızdırmadınız mı? Buna ‘gaflet, delalet ve hatta hıyanet’ denmez mi? Daha ne istediler ki?

Bakın… Ege’deki Türk adalarına ‘Bizans’ bayrağı çekilmiş. Bu sessizlik devam ederse İzmir’e de sıra gelir, deniyor! Bu ne rezilliktir? Yaşam savunucularını hedefe koyan zatlar, yandaş ajanslar… Hadi bir hamle de bu adalara yapın! Kan dökücüler, bırakın çocuklara dadanmayı…

Başladı ya ‘vatan-millet’ ayakları, sözde yurtsever söylemler, kefenler uçuşuyor! Yahu daha sabilerinizi göndermemişsiniz askere, birçoğunuz ‘çürük’ raporlu? Hadi onları geçin… Habur’u nereye koyacaksınız? Koridorlar açtığınız ABD destekli ve hatta silahlandırdığı paralel teröristleri ne yapacaksınız? Ötelediğiniz ama 7 Haziran’dan sonra bakanlık verdiklerinizi nereye sığdıracaksınız?

Elbette ‘istihbaratı’ kontrolünüz altına almalısınız ki, bazı durumlarda bilgiyi enişteden/damattan almayın!

Sonra elbette ki, bu ülkenin topraklarını 7 düvele karşı savunup, İngiliz’e/Fransız’a/Yunan’a ve daha türlüsüne peşkeş çekenlere inat son nefesine kadar terk etmeyen onbeşlik delikanlılara, saldıracaksınız! Her karış toprağını kanla sulayan vatan evlatlarına, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” diyerek, Başkomutanlık yapan ve sonunda da ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini şiar edindiren Gazi M.Kemal Atatürk’e saldıracaksınız elbet…

Unutturacaksınız ve sanki siz oluşturmuşsunuz sanki bu evreni gibi, huşu içinde keyif bağışlayacaksınız vatan topraklarını karış-karış yürüyenlere! Hak-Hukuk-Adalet’i tek siz tesis edecek, hükümetlik yapacak ve arada sırada da ‘kandırılmayı’ hak sayacaksınız!

Tam da bu ortamda çıkacak bir zat, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan Üniversitenin İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışacak ve sayfasındaki paylaşımlarda demokratik (!) hakkını kullanarak (!) ülke genelinde iktidar mücadelesi verem bir siyasetçiye, ‘avrat-merkep’ ve hatta ‘küheylan’ benzetmeleriyle hakaret edip, buna da yorum diyecek! Bir de öğrencilerine ‘İslam Ahlakı’ öğretecek!

Rize Belediyesi ise bir dönem Rize’de görev yapmış ‘FETÖ/PDY’ci’ olarak suçlanan ismin, 30 Ağustos ve Anafartalar Zaferlerini gölgeleme hedefiyle icat ettiği; böyle bir tarihi veya geçmişi ve tarihleniş hikayesi bile olmayan Rize’nin fethi için şölen düzenlemiş! Öncesinde ise 100.Yıl parkının adını da bu sözde fetih tarihiyle değiştirmiş!

Daha öncesinde, Başkanı zoraki görevden ayrılan Diyanet ise, Milli Mücadele ve Cumhuriyet karşıtı bildirileriyle bilinen, vatana ihanet ile suçlanan Mustafa Sabri Efendi için çalıştay düzenlemiş!

Darbedarlıktan suçlanıp, FETÖ/PDY’den tutukluluğu devam eden bir başka Rizeli isim olan eski Vali H.A.Mutlu’nun ifadesi de ilginçliklerle dolu… Oysa ki Valilik veya başka bir Devlet görevi, İsa veya Musa’ya yaranmak için değil; halkın huzur ve refahı, toplum barışı ve devletin sürekliliği için yapılır! Bilmiyor, kandırılmış!

Tam bu aşamada her daim iktidar yandaşı iha, geçtiği asılsız ve ‘asparagastan daha vahim bir haberle yaşam mücadelesini ve savunucularını hedef almış! Çamlıhemşin’e terör göndermesi yapılan ve açıkça hedef gösteren ajans, toprağına, suyuna, havasına, yurduna, bayrağına sahip çıkan herkesten özür dileyerek asılsız haberini geri çekmelidir!

“Ahhh… Ah Ulan/ insanlık!/ Sığmazsın/ 9 aya/ biliriz… 6 günde/ var olan/ 14 milyar yıl./ Yeter artık/ 9 aylık bebelerin/ çığlığında YIKIL!”

“Önce… Adam/insan olacaksın! Verdiğin/konuştuğun sözde duracaksın! Aldatıp oyalamayacaksın! Dünyayı gezsen,’buyum’ desen de ne fayda…” Anlayanlara gitti!

Geçen yıl kaybettiğimiz sevgili İsmail Durmuş’u, elim bir trafik kazasına verdiğimiz Bekir ve Abdurrahman Delihasan kardeşleri ve sonsuzluğa uğurladığımız tüm canları bir kez daha anıyor, öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramını ve ardından Kurban Bayramınızı kutluyoruz!

Saksağanın kuyruğu, yere değeyi yere…