CHP’Lİ TEKİN’DEN ARAŞIRMA ÖNERGESİ: “DEVLETİN MALINI FETÖ’YE KİM, NEDEN, NASIL VERDİ”

 CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, uzun süredir dile getirdiği, soru önergesi verdiği, son 10 yılda tahsis edilmiş birçok kurum ve kuruluşları, FETÖ’ye kimin verdiğine ilişkin Meclis’e araştırma önergesi verdi. Tekin, “Deprem toplanma alanlarını, devletin arazilerini, Edirne’den Kars’a her ilde devletin malını FETÖ’ye tahsis edenlerin ortaya çıkarılması için neyi bekliyorlar? Devletin arazilerini FETÖ’ye peşkeş çekenler kim?” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, içinde hastane, okul, öğrenci yurdu, vakıf, federasyon, konfederasyon, dernek, üniversite, sendika, medya organları ve alışveriş merkezi binalarının da bulunduğu 2 bin 341 taşınmazın, son 10 yılda FETÖ’ye tahsis edildiğini belgeleriyle açıklamıştı.  Taşınmazlar arasında deprem toplanma alanları, devlet kuruluşlarının binaları, devlet arazilerinin de bulunduğunun altını çizen Tekin, devletin malını FETÖ’ye tahsis edelerin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti. Tekin, iktidarın FETÖ ile mücadelede samimiyetini ortaya koyması için araştırma önergesi vererek hodri meydan dedi. “Paralel Devlet Yapılanması, FETÖ olmadan önce bu taşınmazları bu yapıya kim tahsis etti”  diyen Tekin, bir araştırma önergesi verdi.

Tekin’in Meclis’e verdiği Araştırma Önergesi metni ise şöyle:

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile irtibatlı, iltisaklı olduğu için el koyulan, 2 bin 341 adet taşınmazı (hastane, okul, öğrenci yurdu, vakıf, federasyon, konfederasyon, dernek, üniversite, sendika, medya organları ve alışveriş merkezi binaları) hangi bakanların, belediye başkanlarının, kurum ve kuruluşların FETÖ’ye ne kadar süreliğine, hangi illerde ve tarihlerde tahsis ettiğinin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra taşınmazlardan bağış adı altında ücretsiz tahsis edilen var mı? Bağış yapılmadıysa tahsis ücreti nedir? Tahsis eden Bakanın, Belediye Başkanının, kurum ve kuruluşların adı nedir? Yapılan bu tahsisatlar kaç yıllığına yapıldı? FETÖ ve PDY’ye ait olduğu iddia edilen eğitim kurumları ve hastaneler için teşvik kredisi verildi mi? Verildiyse yıllara göre her okul ve hastaneye verilen teşvik miktarı ne kadardır? Paralel Devlet Yapılanması, FETÖ olarak adlandırılmadan önce bu taşınmazları bu yapıya kim tahsis etti sorularına açıklık getirmek amacıyla, Anayasanın 98, TBMM İçtüzüğü ’nün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederim.