IMG_8607

Samandağlı kadınlar Ankara’ya gitti. CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Sevcan Toprak ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir’in organizasyonuyla Samandağlı Kadınlar Ankara’ya gitti. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yola çıkan Samandağlı kadınları uğurlayarak “yolunuz açık olsun”temennilerinde bulundu.

IMG_8594

CHP Kadın Kolları Genel  Başkanlığı tarafından Ankara  Arena’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen Eşitlik,Adalet için Kadın buluşması bugün büyük bir coşkuyla  gerçekleşti. CHP grup toplantısı da aynı salonda yapıldı.

IMG_8601

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir:” CHP Kadın kolları genel başkanlığınca düzenlenen Eşitli k ,adalet için kadın buluşmasında  25.000 kadınla Ankara Arena’da buluşacağız.  Samandağ’dan yüzlerce kadınla Ankara’ya gidiyoruz. Kadının sesinin varolması ,kadın erkek eşitliğinin sağlanması ,yaşam biçimimize müdahale edilmemesi , Cumhuriyet değerlerinin korunmasıyla ilgili bir aradayız. Örgütleniyoruz. Bundan vazgeçmeyeceğiz.Yaşasın kadın dayanışması,yaşasın kadın  erkek eşitliği, yaşasın mecliste kadın erkek eşitliği , 1935’te mecliste 18 kadın vardı. Bugün kadın temsiliyeti yüzde 14 ve 76 kadın milletvekilimiz mevcuttur. Meclisteki oran yarı yarıya oluncaya kadar  bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.Bu  organizasyonu gerçekleştiren CHP Kadın kolları genel başkanımız Fatma Köse’ye  ,CHP Genel Başkanımız sn.Kemal Kılıçdaroğlu’na   en kalbi duygularmla  teşekkür ederiz. Bu günü bizlere armağan eden ulu önder  Mustafa Kemal  Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum.  “ifadelerinde bulundu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Yolunuz açık olsun. Biz bu mücadeleye destek veren bir yerden politik bir hat örüyoruz. Bu Ülkede demokrasinin kadın eşitliğinin, hakkın, hukukun, adaletin, ikame olacağı günler az kaldı. Yolunuz açık olsun.”ifadelerine yer verdi.

CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı  Sevcan Toprak,:”Güzel kadınlarla başladık.Öylede devam edeceğiz. Hakkımız alınana kadar mücadelemiz devam edecek.”dedi.