Çiftlik Bank’ın kurucusu 25 yaşındaki Mehmet Aydın adındaki genç, on binlerce kişiyi 511 milyon TL. dolandırarak Uganda’ya kaçtığı günlerdir yandaş ve yandaş olmayan medyanın ana sayfalarını ve televizyon kanallarını işgal ediyor.

Bir Anonim Şirketin tek başına sahibi, idarecisi, moda deyişle CEO’su, olan gözü açık bu genç adamı şüphesiz tepeden tırnağa kadar suçludur.

Bu dolandırıcıyı suçlayanlar kimler?

Emek harcamadan para kazanmayı hatta zengin olma hayaliyle genç adama kanan ve dolandırıldığını anladıktan sonra bizim paralarımız ne olacak diye kameralar karşısında feryat eden ve sayıları 80 bin kişiyi bulan bir mağdurlar ordusu.

Ve bir de, yapılan resmi uyarılara kulaklarını tıkayıp olayı sonuna kadar seyreden AKP İktidarı!

Şimdi soralım:

Çiftlik Bank konusunda Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporundaki uyarıları sumen altı eden AKP İktidarı suçsuz mu?

İnceleme başlattıklarını, Çiftlik Bank’la ilgili  “dolandırıcılığa kadar giden bir sistemi kurguladıklarını görüyoruz” diyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci suçsuz mu?

“Şikayet gelir gelmez yurtdışı çıkış yasağı kondu. Çıkış yasağı konulunca yurtdışında olduğu anlaşıldı” açıklamasını yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül suçsuz mu?

Tek kişilik AŞ’nin Gölcük’teki açılış programına, SPK’nın raporuna rağmen   ‘Yoğun işlerimden dolayı katılamıyorum. Yeni iş yeriniz hayırlı uğurlu olsun’ telgrafını gönderen Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba suçsuz mu?

Yine aynı yerdeki açılış törenine cümbür cemaat katılan vali, kaymakam, müftü suçsuz mu?

Kısacası AKP Hükumeti suçsuz mu?

Yapılan bu soygunu seyreden, olay ortaya çıktıktan sonra, yani atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra ekranlarında ve sayfalarında sürekli bu konuyu işleyen yandaş ve de ana akım medya suçsuz mu?

Son olarak;
Bu ülkede şimdiye kadar yapılmış toplu dolandırıcılık olaylarını (örneğin, bankerler faciasını ya da Jet Fadılları) kolayca unutup kısa yoldan ve emek harcamadan oturduğu yerden para kazanmanın hatta zengin olmanın peşine düşen ve sayıları 80 bini bulan mağdurlar suçsuz mu?

Yok, yok hiç biriniz suçlu değilsiniz.
Suçlu her zaman olduğu gibi inekler, koyunlar, keçiler ve tavuklarıdır!…