CHP’nin Cumhubaşkanı adayı Muharrem İnce seçim çalışmalarına Birinci Meclis Önünden başladı.

Muharrem İnce, dün (4 Mayıs) Hacı Bayram Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra Ulus meydanındaki Birinci Meclis’e geldi ve burada binlerce kişiden oluşan kalabalığa ilk konuşmasını yaptı.

P9870688a1

Türkiye’ye güvence Muharrem İnce” sloganıyla giydirilmiş parti otobüsü üzerinden halka seslenen İnce özetle şunları kaydetti:  

İlhamımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O bu milleti nasıl bir araya getirdiyse, Türk’ünü Kürt’ünü, Alevi’sini Sünni’sini, kadınını, erkeğini nasıl bir araya getirdiyse ben de bu memleketin fizik öğretmeni bir evladı olarak o gençlerin, onların bir öğretmen ağabeyi olarak, onların bir öğretmen amcası olarak bu milleti bir araya getirmeye geldim. Sokaklarda kavga etmeden, “tezek mezek” demeden, “iki ayyaş” demeden.

P9870678a1

Bakınız gençlere sesleniyorum, öğrencilerim, evlatlarım, kardeşlerim, unutmayınız geçmişle bugünü kavga ettirenler geleceği kaybederler. Ben geleceğimizi geri almak istiyorum. Ben bu milletin evlatlarına mekanik anlattım, elektrik anlattım, atom fiziği anlattım, nükleer fizik anlattım. Şimdi Allah’ın izni, milletin isteğiyle ben bu memleketin evlatlarına iş bulacağım iş, aş bulacağım aş!

Kadınlar, hani ne diyordu Nazım ‘Anamız, avradımız, yârimiz ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen’ tanımlıyordu ya sizi, hani o mutfakta et mi pişer, dert mi pişer, tencerede aş mı kaynar, taş mı kaynar bunu bilen kadınlarımız, baş tacı kadınlarımız, çocuklarına harçlık veremeyen analar, gençler ve kadınlar, sizinle beraber kazanacağız bunu beraber!

P9870669a1jpg

Cumhurbaşkanı adayınız olarak 51 günlük seferberlik ilan ediyorum. Şimdiden söylüyorum, Ramazan ayında gece 01.30’da mitinglerimiz olacak. Uyumak yok, yorulmak yok, mazeret yok marifet var. Sloganımız nedir? Sloganımız belli ‘Mazeret yok, marifet var’.

Değerli kardeşlerim, şimdi benim ustam, çoğumuzun ustası önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ı hastanede ziyaret edeceğim onun hayır duasını almak için, sonrada Yalova’ya babamın mezarına gideceğim. Oradan da anamın elini öpüp Yalova’da, yarın ilk mitingle Yalova’dan mitingleri başlatıyorum.

 

Yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyet, yaşasın Atatürk!